Mes giname Pasvalio krašto garbę

Nerimstant aistroms dėl rugpjūčio 27 d. rajono Savivaldybės tarybos priimto sprendimo, kuriuo rekomenduota paremti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyrų krepšinio komandą 220 tūkst. Eur, nusprendėme nebetylėti ir mes, nes spekuliacijos šiuo klausimu jau persikėlė į turgų. Parašus po peticija renkančių politikų aiškinimus gyventojams, kad krepšinio komanda „kalta“ dėl to, jog trūksta pinigų kultūros, švietimo įstaigoms, vietiniams keliams remontuoti, vertiname kaip žmonių klaidinimą ir nepagarbą jiems. Lengviausia suklaidinti pensinio amžiaus ir kitus labiausiai socialiai pažeidžiamus gyventojus, aiškinant jiems, kad nebeliks pinigų pensijoms ir pašalpoms. Parašų rinkėjai greičiausiai teisintųsi, kad tokios mintys buvo pasakytos juokaujant. Tačiau tokius „juokus“ ne visi supranta. Galbūt ant Pasvalio vardą garsinančios krepšinio komandos žlugdymo arkliuko kai kurie politikai po metų tikisi įjoti į Seimą?

Visoje šioje tebesitęsiančioje istorijoje skaudžiausia girdėti ir skaityti samprotavimus, kad, neva, „Pieno žvaigždžių“ krepšinio komanda yra svetima ir nereikalinga. Atseit svetimkūnis, kurį pašalinus, pradės byrėti pinigai kaimo kultūros namams bei bus užlopytos skylėtos gyvenviečių gatvės. Ketvirtadienio „Darbe“ Savivaldybės tarybos narė Jūratė Jovaišienė „nuliūdina“ krepšinio gerbėjus, pranešdama „naujieną“, kad vienintelis komandos savininkas yra ne Savivaldybė, o AB „Pieno žvaigždės“. Keista girdėti, kad Savivaldybės tarybos narei ir jos bendraminčiams akcinė bendrovė „Pieno žvaigždės“, kuriai priklauso didžiausia rajono pramonės įmonė – Pasvalio sūrinė, yra svetima bendrovė. Ne paslaptis, kad užsidarius Rusijos rinkai, AB „Pieno žvaigždės“ gyvena ne pačius geriausius laikus. Pagrindiniai „Pieno žvaigždžių“ akcininkai geranoriškai sutiko deklaruoti gyvenamąją vietą Pasvalyje, kad gyventojų pajamų mokestis nuo dividendų ir atlyginimų – beveik 300 tūkst. Eur patektų į rajono biudžetą, viliantis, kad Savivaldybės taryba didžiąją jų dalį skirs „Pieno žvaigždžių“ krepšinio komandai. Be abejo, komandos savininkai tikisi ir tolesnio glaudaus bendradarbiavimo su vietos valdžia bei bendruomene. Juk ant krepšininkų marškinėlių užrašytas mūsų nedidelio miesto pavadinimas, o ne Mažeikių, Kauno ar Panevėžio, kur taip pat yra bendrovės filialai.

Primename, kad „Pieno žvaigždžių“ krepšinio komandos istorija prasidėjo prieš septyniolika metų, kai mokytojo Gedimino Žardecko vadovaujama pasvaliečių komanda startavo tuometėje šalies krepšinio C lygoje. Kelias nuo mėgėjiškos link profesionalios krepšinio komandos buvo ilgas ir sunkus. Mes dėkingi AB „Pieno žvaigždžių“ savininkams, Seimo nariui Antanui Matului, Savivaldybės vadovams bei visiems asmenims, kurių dėka Pasvalio „Pieno žvaigždės“ jau penktą sezoną gali rungtyniauti šalies krepšinio elite. Ne kartą girdėjome, kaip į rungtynes Pasvalyje atvykę kaimyninio Biržų rajono gyventojai pavydžiai apgailestavo, kad kadaise krepšiniu garsėjęs jų miestas neturi galimybių turėti profesionalios komandos.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-19 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

3 Comments

  1. Paaiskinkite, garbus krepsininkai, man gal ne visai gudriai kaimietei, kaip cia yra: pieno gamintojams Pieno zvaigzdes numazino kaina uz piena kelis kartus tuo paaiskinimu, kad uzsidare Rusijos rinka ir AB „Pieno zvaigzdes” isgyvena ne geriausius laikus. Tai kaip tada „Pieno zvaigzdziu” akcininkai uz tuos blogus 2014 m. sugebejo gauti tiek bendroves pelno dividendu ir atlyginimu, kad kazkur 10 proc. nuo ju dividendu ir uzdarbiu yra 300 tukst. euru?

  2. Labai lengva patikrint kaip gyna jie miesto garbe.. Palikit alga na koks 400 euru… Ir pasirodys kiek is ju gina Pasvalio garbe.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.