Apie parodą ant tvoros ir kitas fantazijas

01
Smagu iškabinti fotografijas tiesiog ant mokyklos tvoros.

Praeivius nustebino fotografijos paroda netikėtoje vietoje – ant tvoros. Taip, taip, netoli pėsčiųjų tilto, ant Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos žaliosios tvoros. Žmonės iš netikėtumo stabteldavo ir pradėdavo atidžiau apžiūrinėti plastike įrėmintas nuotraukas, kuriose – įvairiausių spalvų ir formų gėlių žiedai.

Ši paroda rutuliojosi tarsi savaime. Viskas prasidėjo nuo to, kai Lėvens pagrindinės mokyklos direktorė Lina Rauckienė ir dailės mokytoja Erika Andriūnaitė pavasarį Lenkijoje ir Čekijoje dalyvavo seminare, kuris vadinosi ne taip jau ir paprastai: „Žaliųjų edukacinių erdvių tarptautiniai patirties mainai“. Pasvalietės ne tik lankėsi botanikos soduose, oranžerijose, bet ir daug fotografavo.

– Mūsų nuotraukos mėgėjiškos, fotografavom, kas mums atrodė gražu. Ir apie jokią parodą negalvojom, – prisipažįsta Erika.

Tačiau vėliau, kaip sakoma, sumanė išeiti į žmones ir peržengti mokyklos teritorijos ribas. Spalvingos fotografijos buvo įrėmintos plastike ir eksponuojamos ant tvoros prie pėsčiųjų tako.

– Šiuo keliu žmonės eina į ligoninę, į polikliniką, gal jų nuotaiką nors kiek praskaidrins mūsų fotografijos, – svarstė Erika.

Paroda veikia nuo ryto iki pietų. Pradėjus lyti, nuotraukos nuo tvoros irgi nukabinamos. Tuo rūpinasi už jų eksponavimą atsakinga aštuntokė Viktorija Rinkūnaitė. Beje, ji dar suspėja ir su praeiviais – parodos lankytojais pabendrauti.

– Galėtume fotografijas palikti ir per naktį. Gal niekas į upę nesumestų, – abejodama šypteli Erika. – O plastike įrėmintos nuotraukos lietaus nebijo.

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-19 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.