Europos judrioji savaitė Pasvalyje: prisijunk!

mmm

Europos judrioji savaitė yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija siekiama skatinti Europos šalių vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas. Europos judriosios savaitės kulminacija – diena be automobilio.

Kasmet Europos judrioji savaitė skiriama vis kitai temai, susijusiai su tvariu judėjimu. Šių metų tema – „Pasirink teisingai“. Taip visuomenė skatinama pasirinkti geriausią keliavimo būdą. Nors mūsų kelionės yra skirtingos, pernelyg dažnai esame priklausomi nuo tos pačios transporto rūšies. Mes įpratome rinktis automobilį net tais atvejais, kai važiuodami viešuoju transportu ir dviračiu kelią įveiktume greičiau. Šiemet, judriosios savaitės metu, kviečia siūloma išbandyti įvairias susisiekimo priemones ir keliauti pigiau bei smagiau. Pasirinkdami tinkamiausią transportą, galime sutaupyti pinigų, pasportuoti, saugoti aplinką. Tam tereikia norėti ir ryžtis išbandyti kažką naujo.

Kodėl verta rinktis įvairovę?

Maksimaliai išnaudokite savo laiką! Keliaudami viešuoju transportu galite skaityti laikraščius, pasitikrinti elektroninį paštą telefone, dirbti kompiuteriu, kalbėti su draugais arba tiesiog sėdėti, atsipalaiduoti ir klausytis patinkančios muzikos.

Sportas. Apie 30 min. kasdien eidami į darbą ar iki 5 km važiuodami dviračiu, jausitės žvalesni ir aktyvesni. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie kasdien bent pusvalandį eina pėsčiomis, gyvena 2–9 metais ilgiau nei tie, kurie keliauja automobiliu.

Pasilik pinigus sau. Keliaujantieji automobiliu miestuose, kur eismas yra intensyvus, per metus vidutiniškai sunaudoja 500–600 litrų degalų. Už šiuos pinigus galima būtų nusipirkti kelionę sau ir savo draugui.

Saugok planetą. Visame pasaulyje transporto sektorius yra vienas didžiausių šiltnamio efektą sukeliančių dujų taršos šaltinių. Pasirinkdami keliones dviračiu ar pėsčiomis mes mažiname oro taršą ir geriname jo kokybę.

Prisijunk ir paminėk judriąją savaitę Pasvalyje!

Kviečiame į renginį „Judėk smagiai ir aktyviai savo mieste“. Pasvalio miesto šventės metu rugsėjo 19 d., nuo 10 val., ties Vilniaus ir Biržų gatvių sankryža, vyks triračio „Trikke“ pristatymas, išbandytuvės. Ieškote ko nors smagiam aktyviam laisvalaikiui ar įdomiam sportavimui? Tai kaip tik Jums!

Dalyvauk edukaciniame dviračių žygyje, kuris vyks rugsėjo 22 dieną. 12 val. išvyksime dviračiais iš Pasvalio Vytauto Didžiojo aikštės (renkamės prie Kultūros centro) į Daujėnus. Maršrutas (≈ 30 km.): Pasvalys–Žadeikių miškas–Daujėnai–Girsūdai–Pasvalys. Muziejininkas G. Balčiūnaitis papasakos apie istorines žygio vietas. Pasvalio r. Policijos komisariato pareigūnai vykdys dviračių žymėjimo akciją Daujėnuose. Vaišinsimės troškiniu. (Primename, kad dalyvių dviračiai turi būti techniškai tvarkingi. Dviračių vairuotojai turi dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, gale – raudonos šviesos žibintas. Mokiniai iki 18 m. turi būti užsisegę dviratininko šalmą).

Kviečiame prisijungti!

Rinkitės, keiskite, derinkite! Informacija apie renginius tel. (8 451) 20 131, 20 130.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.