Apgaule padėjo išvilioti pinigus

Sabonių kaime gyvenanti Judita Krištopaitytė nuteista laisvės atėmimu aštuoniems mėnesiams, tačiau bausmės vykdymas atidėtas metams ir dviem mėnesiams. Taip pat vienerius metus apribotas elgesys įpareigojant būti namuose nuo 23 iki šeštos valandos, uždrausta be kontroliuojančių institucijų žinios keisti gyvenamąją vietą.

Iš Juditos Krištopaitytės priteista nukentėjusiajai atlyginti 666,67 euro (2300 litų) turtinę žalą.

Sabonietė, veikdama su nenustatytu asmeniu, atliekančiu laisvės atėmimo bausmę Kybartų pataisos namuose, turėjo tikslą apgaule įgyti svetimą turtą. 2013 metų gegužės 20-ąją nenustatytas bendrininkas paskambino pasvalietei fiksuoto ryšio telefonu, melagingai prisistatė jos anūku ir tikino, kad sužalojo mergaitę. Tam, jog išvengtų atsakomybės, pasiūlė pabendrauti su tariamu ambasadoriumi Vokietijoje Rimantu Jankausku, kuris pasiūlė išspręsti jos anūkui kilusias teisines pasekmes, nepradedant baudžiamosios bylos, ir neva sužeistos nukentėjusiosios atstovui paprašė sumokėti pinigus.

Judita Krištopaitytė atvyko pas nukentėjusiąją į namus ir paėmė jos banko mokėjimo kortelę. Pasinaudojusi šia kortele, iš bankomato paėmė 2300 litų (666,67 euro).

Mergina prisipažino, kad jos draugė bendravo su Dima, kuris atliko bausmę įkalinimo įstaigoje. Draugė papasakojo, kaip Dima telefonu apgaudinėja žmones, išvilioja pinigus, o ji nueina paimti.

Anot Juditos Krištopaitytės, kelis kartus draugė ėjo paimti pinigų, tačiau smulkmenų nepasakojo. Vėliau draugė išvyko į Angliją. Tuomet Dima paskambino ir pasakė, jog dabar būtent jau jai reikės paimti pinigus.

Sabonietė teigė iš karto nesutikusi. Dima pradėjo grasinti, kad nužudys jo draugai, vis skambinėjo. Skambindavo iš dviejų telefono numerių. 2013-ųjų gegužės 20 dieną kartu skambino ir Dima, ir draugė iš Anglijos, kuri paaiškino, jog viskas bus gerai.

Judita Krištopaitytė prisiminė, kaip vėl paskambino Dima ir nurodė ieškoti mašinos nuvažiuoti į Pasvalį. Paprašė pažįstamo vyriškio. Jau Pasvalyje paskambinęs Dima pasakė, kokiu adresu nueiti ir kuo prisistatyti. Duris atidarė moteris, kuriai padavė telefoną kalbėtis su Dima, nes jis taip buvo liepęs.

Mergina prisipažino, jog moteris padavė jai mokėjimo kortelę, o Dima liepė nuimti pinigų, pasakė kortelės PIN kodą. Kartu buvęs pažįstamas vyriškis pamokė, kaip pažiūrėti sąskaitos likutį. Pamatė, kad kortelėje yra 2300 litų. Dima liepė juos paimti.

Pasak Juditos Krištopaitytės, kai grįžo namo, gavo Dimos nurodymą važiuoti į Panevėžį. Ten iš garažų išėjo jaunuolis, kuriam padavė 2000 litų, kaip ir buvo liepta. Toliau Dima liepė važiuoti į parduotuvę ir nupirkti papildymų telefono kortelėms, diktavo, kokias korteles pirkti.

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-17 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.