Pasirašė memorandumą

zum
Šalies savivaldybių vadovai susitiko Žemės ūkio ministerijoje.

Pasvalio rajono Savivaldybė pasirašė geros valios memorandumą su LR žemės ūkio ministerija. Savo parašais šį dokumentą patvirtino mūsų rajono atstovas – Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas ir žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Geros valios memorandumas yra ŽŪM inicijuoto projekto „AuGink“ savo kraštą“ dalis. Šia patriotinesocialine iniciatyva siekiama ugdyti sveiką, stiprią ir pilietišką visuomenę, skatinti patriotiškumą, stiprinti bendruomenes ir ekonomikos augimą regionuose.

Memorandume numatyta sukurti ir puoselėti abipusiu supratimu ir pasitikėjimu grindžiamą bendradarbiavimą. Gintautas Gegužinskas minėjo, jog Žemės ūkio ministerija ir rajono Savivaldybė įsipareigojo vadovautis socialinės atsakomybės principais, didinti vietinių žemės ūkio produktų žinomumą, sudaryti palankią aplinką jų gamintojams. Šiam tikslui numatoma sutelkti vidaus išteklius, bendradarbiauti su viešojo sektoriaus institucijomis, dalintis aktualia informacija su rinkos dalyviais ir vartotojais. Tikimasi, kad toks bendradarbiavimas padės populiarinti sveiką mitybą, aktyviau įgyvendinti programas „Pienas vaikams“ ir „Vaisių vartojimo skatinimas mokyklose“. Akcentuota, jog mokslininkai jau įrodė, kad žmogui pats sveikiausias ir geriausias yra tas maistas, kuris išaugintas netoli jo gyvenamosios vietos.

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-15 „Darbe“.

Zina MAGELINSKIENĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.