Medalius įteikė bokso legenda Vitalijus Kličko

boks 1
Pasvalietis Deividas Puodžiūnas (dešinėje), apdovanojimus nugalėtojams įteikė legendinis boksininkas Vitalijus Kličko (trečias iš dešinės).

Rugpjūčio 24–29 dienomis Ukrainoje, Berdičevo mieste, vyko XVII tarptautinis bokso turnyras Vladimiro ir Vitalijaus Kličko taurei laimėti. Šiame turnyre dalyvavo ir Lietuvos jaunimo rinktinė, kurioje yra net keturi Pasvalio rajono boksininkai. Iš jų trys dalyvavo varžybose Ukrainoje, du pasvaliečiai iškovojo medalius.

– Lietuvos komandą sudarė septyni boksininkai. Šis turnyras brolių Kličko taurei laimėti labai stiprus ir gerai organizuotas. Dalyvavo trys Ukrainos rinktinės, Kazachstano, Armėnijos, Rusijos, Moldovos, Latvijos, Izraelio, Azerbaidžano ir Lietuvos rinktinės. Iš viso suvažiavo 94 boksininkai. Turnyras vyko penkias dienas, – pasakoja treneris Stasys Balčiauskas.

Mūsų boksininkas Deividas Puodžiūnas tokio lygio turnyre dalyvavo pirmą kartą ir iškovojo bronzos medalį. Ketvirtfinalyje jis nusileido Armėnijos boksininkui – Europos vicečempionui.

– Deividas neišsigando tituluoto varžovo ir boksavosi kaip lygiavertis sportininkas. Tik iki pergalės truputį pritrūko. Taigi teko tenkintis irgi garbinga trečiąja vieta, – nenusiminė treneris.

Kitą bronzos medalį iškovojo mūsų sunkiasvoris Dovydas Šernas. Ketvirtfinalyje jis nusileido turnyro nugalėtojui Ukrainos boksininkui.

– Tik mūsų Saimonui Baniui nepavyko iškovoti medalio. Jam burtai buvo nepalankūs ir jau pirmą turnyro dieną susitiko su tituluotu Ukrainos boksininku. Nors Saimonas boksavosi labai gerai, tačiau lygioje kovoje pergalingai buvo pakelta ukrainiečio ranka, – prisiminė treneris Stasys Balčiauskas.

Šilutiškiai Tomas Olberkis iškovojo aukso medalį, o Vytautas Balsys – sidabro.

Jaunieji Lietuvos boksininkai iš viso šiame turnyre pelnė keturis medalius ir komandinėje rikiuotėje užėmė trečią vietą. Į priekį lietuviai praleido tik armėnus ir daugiausia medalių laimėjusius varžybų šeimininkus ukrainiečius.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-05 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.