Auginti galime ką norim?

Pasvalys. Isimintinos vietos

Kadangi norinčių dirbti ir privalančių už pašalpas atidirbti žmonių dabar netrūksta, pastaruoju metu Pasvalys tik puošiasi ir gražėja. Bet miesto teritorijoje dar užtenka tokių apleistų vietų, kokių nerasi net nuošaliausiame kaime. Ežero gatvės gyventojus bei ja automobiliais važiuojančius pasvaliečius nebe pirmą vasarą stebina tarp 37-ojo namo ir prekybos centro „Norfa“ esantis, aukšta žole apaugęs ir vietomis krūmais užžėlęs sklypas.

Kaip šią niekam nereikalingą „puošmeną“ galima pavadinti? Stepe, prerijomis, savana? Aišku viena: vejos pavadinimas čia netinka. Kaip, beje, ir lietuviškų džiunglių, nes krūmų čia dar šiek tiek mažoka. Būtų galima vadinti gyvatynu, bet per iki dviejų metrų siekiančias žoles šių gyvūnų dar niekas nepastebėjo…

Kad vienoje iš judriausių miesto vietų tarpsta toks „šabakštynas“, žino ir Pasvalio seniūnas Petras Drevinskas. „Kiek žinau, šis plotas dabar yra privatus. Prieš kelerius metus jis buvo grąžintas teisėtiems savininkams, o šie jį pardavė kažkokiai bendrovei. Tačiau ji įsigytame sklype ne tik kad nevykdo jokios veiklos, bet dar jį ir apleido. Visi žemės savininkai žino, kad turimą pievą privaloma nušienauti iki rugpjūčio 1-osios. Bet minėto sklypo Ežero gatvėje valdytojus turime raginti tai padaryti kasmet“, – kalbėjo seniūnas, priminęs, kad miesto teritorijoje esančių valstybinės žemės plotų nušienavimu iki minėto termino seniūnija visada pasirūpina.

Kad dėl privačių nenaudojamų sklypų priežiūros nuolat kyla problemų, neneigė ir vienintelės bausti apsileidėlius galinčios įstaigos – Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos – Pasvalio skyriaus vedėja Genovaitė Pakštaitienė. „Minėtas sklypas Ežero gatvėje įregistruotas 2005 m., kai šis turtas buvo grąžintas savininkams. Jo bendras plotas sudaro beveik 1,2 hektaro. Po trijų metų sklypą iš jų perpirko UAB „Raginta“. Galbūt bendrovė tikėjosi šią valdą pelningai perparduoti. Bet ekonominės krizės metais to padaryti, matyt, nepavyko.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-08-27 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.