Stefutės nepastebi tik „ufonautai“

11896517_530302320452981_4474876777831476989_o
Kelininkus Stefutė vadina savo šeimos nariais.

Tie, kas prieš gerą savaitę važiavo pro „Via Baltica“ magistralėje ties Pasvaliu įrenginėjamą žiedą, negalėjo nepastebėti kelkraščiu besiblaškančios linksmos, kelininko liemene pasidabinusios moteriškės su rankose laikomu užrašu „Taisom kelią“. Dauguma vairuotojų iš karto pažino populiarų televizijos humoro laidų personažą – Stefutę, kurią įkūnija aktorė Violeta Mičiulienė.

Viešnia, dėl žiedo statybų darbų susidariusiame kamštyje įstrigusiems keliautojams, negailėjo pokštų, kalbino tolimųjų reisų vairuotojus, dalino suvenyrus.

Kas dairėsi aplinkui paslėptų filmavimo kamerų ir tikėjosi patekti į naują realybės šou – turėtų nusivilti. Tai buvo ne televizijos projektas, o akcinės bendrovės „Panevėžio keliai“ inicijuotos vairuotojų tolerancijos ugdymo programos „Taisom kelią“ akcija. Ją įmonė organizuoja jau antrus metus iš eilės. Iniciatyvos tikslas – priminti vairuotojams, kad tose vietose, kur vyksta kelio remonto darbai, jie būtų atidūs. Dėl savo, aplinkinių ir kelyje dirbančių žmonių saugumo.

– Stefutė lankosi pačiose „karščiausiose“ vietose. Ten, kur dėl darbų specifikos atsiranda daug eismo apribojimų. Jos užduotis – sumažinti laukiančiųjų įtampą ir savo personažo, savo talento pagalba priminti žmonėms, kad tie darbai yra būtini, be jų nebus geresnių ir Stefutės nepastebi tik „ufonautai“ Viktoras STANISLOVAITIS saugesnių kelių, – „Darbui“ sakė AB „Panevėžio keliai“ atstovė spaudai Rasa Čepienė.

Tos dienos įspūdžiais paprašėme pasidalinti ir aktorę Violetą Mičiulienę.

– Koks jausmas stovėti greitkelyje šalia į kamštį įstrigusio automobilių karavano?

– Iš tiesų aš jaučiuosi tarsi policininkas, kuris atvažiuoja į buitinį šeimos konfliktą, kur visi kaltina vieni kitus. Mano užduotis per trumpą laiką padaryti taip, kad įsivyrautų taika ir meilė.

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2015-08-22 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.