Pumpėnų gimnazija pagaliau nušvis naujomis spalvomis

P1
Pumpėnų gimnazija puošiasi nauju rūbu.

Artėjančio rudens dvelksmas skubina mokyklose vykstančius remonto darbus. Didžiausias sujudimas jaučiamas Pumpėnų gimnazijoje – galų gale artėja į pabaigą pastato išorės ir vidaus renovacijos darbai, prasidėję dar 2012 m. kovo pradžioje. Primename, kad šis Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamo projekto įgyvendinimas buvo patikėtas konkursą laimėjusiai, mažiausią statybos darbų kainą pasiūliusiai Vilniuje registruotai UAB „Docilis“. Tačiau jau pirmieji šios bendrovės žingsniai Pumpėnuose vertė suklusti – darbininkai nuolat keitėsi, o ir jų pasirodydavo tik po keletą. Aiškiai buvo matyti, kad „Dociliui“ darbų užmojai – ne pagal jėgas. Taip ir atsitiko – po kiek laiko „išgaravo“ paskutiniai „Docilio“ darbininkai, palikę pastatą pusiau luptą, pusiau skustą. Gimnazijos bendruomenei teko apsišarvuoti kantrybe ir laukti naujo konkurso. Deja, jo biurokratinės procedūros pagal dabar galiojančius teisės aktus ilgos.

Tad naujas konkursas įvyko tik praėjusių metų lapkričio mėnesį. Paaiškėjo, kad Pumpėnų gimnazijos atnaujinimo darbus baigs dvi Panevėžyje registruotos uždarosios akcinės bendrovės – „Statybų trikampis“ ir „Stapora“. Abiejų bendrovių darbininkai kibo į darbus tuoj po naujųjų metų.

„Statybų trikampis“ atlieka pastato fasado atnaujinimo darbus, o „Staporos“ darbininkai triūsia viduje – keičia kabinetų duris, atnaujina persirengimo kambarius, tualetus, dušus, sporto salėje dar turi pastatyti krepšius bei kitą kūno kultūros pamokoms būtiną įrangą.

Prie raudono mūro senosios mokyklos pastatytame informaciniame stende įrašyta remonto darbų pabaiga – 2015 m. liepos 31 d. Tačiau antradienį, kuomet lankėmės Pumpėnuose, tiek mokyklos išorėje, tiek viduje darbas darbą vijo. Pagrindinio įėjimo laiptus trinkelėmis klojantis darbininkas patarė mums  dominančios informacijos kreiptis į gimnazijos direktorių Alvydą Matuzevičių.

Nors direktoriui formaliai dar atostogos, tačiau jį ir pavaduotoją Vladą Cucėną sutikome gimnazijoje. Tad pokalbį pradėjome klausimu, kada gi baigsis šis darbų maratonas? „Mokslo metus tikrai pradėsime rugsėjo 1-ąją. Statybininkai patikino, kad iki mokslo metų pradžios visus svarbiausius darbus baigs, o jų terminą iki rugsėjo 1 dienos pratęsė Savivaldybė. Esame labai patenkinti „Statybų trikampio“ darbų sparta ir kokybe“, – optimistiškai nusiteikęs kalbėjo gimnazijos direktorius A. Matuzevičius. „Matome, kad bendrovės darbininkai nesikeičia ir džiaugiamės jų darbo profesionalumu ir kultūra“, – antrino pavaduotojas V. Cucėnas. Vis dėlto gimnazijos vadovai prisipažino, kad juos kiek neramina durų keitimo ir apdailos darbų tempas. Antradienį daugumoje kabinetų vietoj durų dar žiojėjo atviros ertmės.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-08-22 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.