Dėl karščio teko gerokai paankstinti Pasvalio maratono startą

Maratono startas

Šiemet penkioliktojo Pasvalio maratono dalyviai pakliuvo į alinančio karščio gniaužtus.

– Priešpaskutinę dieną net keitėme maratono starto laiką. Ketinom bėgimą pradėti ne dešimtą valandą, kaip buvo skelbta, o septintą. Tačiau ne visi galėjo tokiu laiku atvykti, todėl maratono bėgikai startavo aštuntą valandą, – sakė Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubo „Vėtra“ vadovas Zenonas Balčiauskas.

Maratoną, daugiau negu 42 kilometrus, įveikė 24 Lietuvos ir Latvijos bėgikai. Pirmas finišavo kaunietis Vidas Totilas, maratoną bėgęs tris valandas. Nuo jo šiek tiek atsiliko Ernestas Vedeikis iš Kelmės, trečias liko kaunietis Saulius Čalkevičius.

Pasvalio maratoną bėgo ir trys moterys. Pirmoji 42 kilometrų 195 metrų trasą įveikė kaunietė Sada Bukšnienė, sugaišusi tris valandas 40 minučių. Antroji buvo vilnietė Svetlana Čerlina, trečia – Dainora Masiulienė taip pat iš sostinės.

Beveik šešias valandas maratono trasoje užtruko 64 metų vilnietis Algimantas Kartočius. Tačiau ir alinant sunkiai pakeliamam karščiui, senjoras maratoną įveikė sėkmingai! Vis dėlto bėgo nuo aštuntos iki keturioliktos valandos…

– Aš bėgau dešimties kilometrų distanciją, ir tai karštis traukė prie žemės, – prisipažino Zenonas Balčiauskas.

Dešimties kilometrų bėgimą pasirinko daugiausia dalyvių – 53. Pirmas buvo kaunietis Domantas Balsys, antrą vietą užėmė Vytautas Gražys iš Paberžės, trečią – Egidijus Juzonis iš Žeimių. Sėkmingai šią distanciją įveikė mūsų „Vėtros“ klubo bėgikai Zenonas Balčiauskas, Kazimieras Petruškevičius, Drąsius Valunta, Inga Žukauskaitė, Andrius Masilionis, Arūnas Jakubonis ir Dalija Kontenienė. Taip pat bėgo Kristina Čiplinskaitė iš Pasvalio. Trijų kilometrų distanciją įveikė 21 bėgimo dalyvis. Pirmas – Arnas Čekanavičius iš Jonavos, antras – pakruojietis Tomas Jankauskis, trečias – Valentas Stasaitis iš Šiaulių rajono. Šią distanciją pasirinko Pasvalio „Vėtros“ klubo bėgikai Vilius Puodžiūnas, Ramunė Parimskytė, Augustinas Giedraitis, Saulius Lapienė ir Juozas Baliūnas.

Aštuoniolika jaunųjų dalyvių bėgo vieno kilometro distanciją. Pirmas ją įveikė Klaudijus Kačkis iš Šiaulių rajono, antras – vilnietis Ignas Vasilevičius, trečia – kaunietė Medeinė Laurikaitytė. Šią trasą bėgo ir Pasvalio „Vėtros“ atstovai Benas Balčiauskas bei Paulina Kontenytė.

– Nors iš viso buvo užsiregistravusių dalyvauti daugiau negu pusantro šimto bėgikų, tačiau atvyko gerokai mažiau. Aišku, pirmiausia dėl karščio, – neabejoja Zenonas Balčiauskas. – Budėjo ir medikė, bet jos pagalbos neprireikė. Tik prireikė daug vandens. Organizatoriai dėkingi varžybų teisėjams, rėmėjams, maitinimo komandai.

Pasvalio „Vėtros“ klubas kviečia įsitraukti naujus narius, kurie nori bėgioti, dalyvauti varžybose ir taip kartu pakeliauti.

Asta BITINAITĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.