Pasvaliečiai reikalavo gryno oro

Piket 3
UAB „Kurana“ generalinis direktorius Jurgis Palujanskas (dešinėje) teigė piketuotojams negalįs atsakyti už savo pirmtakų aplaidumą.

„Kai buvo statoma „Kurana“, visiems pasvaliečiams įrodinėjo, kad tai bus ir moderniausia, ir ekologiškiausia įmonė Europoje. Deja, šiandien matome (teisingiau – užuodžiame), jog svarbiausi projekto tikslai dar neįgyvendinti. Jau šeštus metus nuo modernios gamyklos sklindantis bjaurus dvokas įkyrėjo ne tik Pasvalio ligoninės medikams bei pacientams, bet ir Mūšos gatvės, o taip pat ir kitiems šios miesto dalies gyventojams.

Pavargę laukti teigiamų permainų, aktyviausi pasvaliečiai trečiadienį prie „Kuranos“ surengė piketą. Jame dalyvavo ne tik miesto gyventojai, bet ir rajono savivaldybės vicemeras Povilas Balčiūnas bei administracijos direktorius Rimantas Užuotas, taip pat rajono tarybos nariai Alfonsas Pulokas, Gediminas Žardeckas, Rimas Želvys.

Svarbiausias gamyklos generaliniam direktoriui Jurgiui Palujanskui piketuotojų pateiktas reikalavimas buvonurodyti aiškų veiksmų planą su numatytomis priemonėmis ir konkrečiomis jų įgyvendinimo datomis. Anot piketo organizatorės Neringos Trinskienės, per tuos kelerius „Kuranos“ veiklos metus ne kartą buvo skųstasi dėl į aplinką sklindančio bjauraus dvoko, tačiau viskas baigdavosi tik įmonės vadovų pažadais, kurių niekas nevykdė. J. Palujanskas garantavo, kad šį kartą tikrai bus kitaip: veiksmų planą tikimasi parengti per ateinančią savaitę ir jį įgyvendinus nebereikės kentėti visur tvyrančios smarvės.

Visą straipsnį skaitykite 2015-08-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

2 Comments

  1. Na, ką, Balčiūnas nusprendė pasiimti nieko neveikianti Užuotą ir prisirinkti miesto simpatijų. Keista, rinkimai, juk praėjo. Matyt, vyksta susikalbėjimas su Želviu, nes juk reikia remti vietini „verslą”. Pinigus plaunanti šešėlinė miesto valdžia, gaila, kad miesto meras yra suinteresuotas niekur neužkliūti ir neįsivelti į konflitą. Koks kvapas, tokia ir valdžia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.