Iki Europos taurės turnyro dar reikia atlikti daug namų darbų

B 01
Apie „Pieno žvaigždžių“ komandos pasiruošimą naujam sezonui papasakojo klubo direktorius Arūnas Burkevičius. Šalia – Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas.

Artėjantis krepšinio sezonas Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ bus išskirtinis. Pirmą kartą nedidelį mūsų miestą ir visą kraštą reprezentuojanti profesionali vyrų krepšinio komanda bus matoma Europos krepšinio kontekste. Kaip jau rašėme, „Pieno žvaigždės“ gavo kvietimą į pirmą kartą FIBA Europa organizuojamą senojo žemyno taurės turnyrą, kuriame dalyvaus 56 komandas. Pagal sąlyginį geografinį principą jos suskirstytos į dvi konferencijas. Pirmojoje konferencijoje atsidūrė pietų Europos šalių komandos, o antrajame – rytų Europos valstybėms atstovaujančios ekipos. Rugpjūčio 3 d. Miunchene ištraukti burtai abiejų konferencijų komandas padalino į keturiolika grupių. Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavo „Pieno žvaigždžių“ klubo vadovas Arūnas Burkevičius ir komandos vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ pateko į antrosios konferencijos I grupę, kurioje rungsis su Lenkijos čempionu Zgoželeco „Turow“, rumunų BC „Timisoara“ ir latvių BK „Ventspils“. Be mūsiškių, FIBA Europos krepšinio taurės turnyro kituose pogrupiuose taip pat rungsis Utenos „Juventus“ ir Šiaulių „Šiauliai“.

FIBA Europos krepšinio turnyras yra didelis iššūkis ne tik komandai, bet ir miesto arenai, kurioje vyks rungtynės. Ar mes pasirengę jį priimti? Kokius namų darbus dar reikia nuveikti, kad netektų raudonuoti prieš užsienio šalių krepšininkus, teisėjus ir į Pasvalį atvyksiančius FIBA Europa bei Lietuvos krepšinio federacijos atstovus? Ką dar galima padaryti, kad svečiai iš Pasvalio išsivežtų gerus įspūdžius? Į tokią diskusiją, praėjusio penktadienio popietę, vykusią Sporto mokykloje, pakvietė Seimo narys Antanas Matulas. Kad kalbos neliktų balsu tyruose, į susitikimą pakviesti Savivaldybės, Sporto mokyklos, Kultūros centro vadovai – asmenys, kurie gali priimti atitinkamus sprendimus. Jų rezultatai bus aptarti rudenį vyksiančiame susitikime.

„Pieno žvaigždžių“ klubo vadovas Arūnas Burkevičius susirinkusiesiems pirmiausia paaiškino, kad keturis sezonus pajėgiausių šalies krepšinio komandų ešelone – Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujanti komanda nusipelnė vardinio kvietimo į Europos taurės turnyrą. Svarų žodį tarė ir Lietuvos krepšinio federacija, garantavusi, kad komanda įvykdys visus įsipareigojimus.

Primename, kad trejus metus iš eilės Pasvalio „Pieno žvaigždės“ reguliarųjį LKL sezoną baigė būdamos penktoje vietoje. Pernai prie komandos vairo stojus Mantui Šerniui, pavyko pakilti laipteliu aukštyn. Klubo direktorius A. Burkevičius minėjo, kad priimtas sprendimas dalyvauti šiame turnyre aukštyn pakelia ne tik finansinių įsipareigojimų, bet arenos techninių reikalavimų kartelę. Tai, kad į reikalavimus nebus žiūrima pro pirštus, byloja Utenos „Juventus“ pavyzdys. Komandos atstovai nesivargino vykti į burtų traukimo ceremoniją Miunchene ir už tai buvo „premijuoti“ pinigine bauda, kuri viršija kelionės bilietų kainą.

Kaip privilioti daugiau žiūrovų?

Anksčiau Europos taurės turnyre dalyvaujančios komandos galėjo žaisti namų rungtynes ne mažiau 3 tūkst. vietų talpinančiose arenose. Dabar kartelė nuleista iki 2 tūkst. Tačiau A. Burkevičius mano, kad tai nesutrukdys Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai rungtyniauti savų sirgalių akivaizdoje. „FIBA Europa ir šalies krepšinio federacijos atstovai visų pirma vertina klubo pastangas pasiekti šį kriterijų. Tad reikia pamąstyti apie papildomas kėdes ir pagalvoti, kaip pritraukti kuo daugiau žiūrovų“, – kalbėjo A. Burkevičius. Rūpintis, kad per Europos taurės turnyro rungtynes nepritrūktų kėdžių, apsiėmė Savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas.

Seimo nario A. Matulo nuomone, ateityje „Pieno žvaigždžių“ areną reikėtų pritaikyti ir koncertams, kad būtų galima pasikviesti žymias grupes ir atlikėjus „Tam reikėtų papildomos sudedamos tribūnos ir specialios salės dangos“, – mąstė parlamentaras. Tačiau platesnė diskusija šiuo klausimu neišsivystė. Iki Europos taurės turnyro dar reikia atlikti daug namų darbų

Ne veltui sakoma, kad aktyvūs sirgaliai yra „papildomas komandos žaidėjas“. Jų emocinė parama labai reikalinga namuose žaidžiančiai komandai. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa turi nors ir nedidelį, tačiau nei vienerių rungtynių nepraleisti besistengiančių gerbėjų būrį. A. Burkevičius minėjo, kad visada laukiami su organizuotomis grupėmis atvykstantys moksleiviai. „Prieš kiekvienas rungtynes skambindavau skirtingų mokyklų vadovams, kviesdamas atvežti krepšinio mėgėjus į areną. Skaudžiausia būdavo, kai išgirdavau atsakymus, kad nesirengia aukoti savo laisvalaikio. O vienos mokyklos direktorius tiesiai šviesiai paklausė, kiek įpilsiu kuro į „geltonąjį autobusiuką“, – su kartėliu pasakojo A. Burkevičius. Kai kurie pasitarimo dalyviai patarė klubo vadovui per rungtynių pertraukas organizuoti žiūrovams įvairias loterijas, taip pat pardavinėti „Pieno žvaigždžių“ simbolika paženklintus marškinėlius, šalikus, pliauškines ir kitokias triukšmą salėje sukeliančias priemones. A. Matulas pasiūlė glaudžiau bendradarbiauti su Švietimo ir sporto skyriumi ir per jį platinti kvietimus mokykloms.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-08-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.