Nepilnametį mušė mokyklos kieme

Gulbinėnuose gyvenančiam nepilnamečiui šešis mėnesius apribota laisvė, įpareigojant būti namuose nuo 22 iki septintos valandos, jei išvykimas nesusijęs su mokslu ar darbu.

Sausio 16-osios rytą vaikinas mokyklos kieme mokinių akivaizdoje, įžūliu elgesiu demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams, ranka sudavė ne mažiau kaip keturis smūgius aštuntokui į galvą ir šoną.

Kaltinamasis prisipažino, kad iš matymo pažįsta aštuntoką, kuris po žiemos atostogų jam į feisbuką parašė negražių žinučių, vadino „lopu“, rašė, jog „atvažiuos pilna mašina su draugais, tau dantys išbyrės“. Pats jam kažką atrašė. Kitą dieną mokykloje po pirmos pamokos kartu su klasės draugu ėjo į lauką. Kieme pamatė minėtą aštuntoką ir dar kelis jo klasės draugus.

Septyniolikmetis prisipažino pradėjęs priekaištauti, ką jis ten prirašęs. Matė, kaip vaikinas išsigando, ėmė pamažu trauktis, eiti palei sieną tolyn, aiškintis, kad nieko nerašinėjo. Abu truputį paėjo ir supykęs kumščiu jam trenkė į galvą, todėl jis nesmarkiai atsitrenkė į palangę. Paskui dar jam trenkė kumščiu į šoną.

Kaltinamasis teigia nepamenąs, kiek iš viso sudavė smūgių. Po to buvo skambutis ir nuėjo į klasę. Kaip mušė, matė ir aštuntoko klasės draugai, tačiau niekas jo negynė, nesikišo, nieko nesakė.

Nukentėjusysis pasakojo, kad vaikinas jį išsitempė į mokyklos kiemą, sakė, jei skųsis socialinei darbuotojai, daugiau nebepaeis. Tada kumščiu smogė į skruostą, dar sudavė į galvą ir šoną.

Aštuntokas mano, kad jį sumušė dėl to, nes prieš kelias dienas socialinei pedagogei buvo pasakęs, jog šis vaikinas prie jo kabinėjasi.

Socialinė pedagogė teigia žinanti apie incidentą tarp šių vaikinų. Kaltinamasis anksčiau nėra teistas, charakterizuojamas patenkinamai. Jo atsakomybę lengvina, kad prisipažįsta nusikaltęs ir nuoširdžiai gailisi.

Daugiau naujienų iš teismo salės skaitykite 2015-07-30 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.