Nuolat baugino buvusią žmoną

Kraštų kaime gyvenančiam Algiui Tupei skirta vienų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas atidėtas pusantrų metų. Per šešis mėnesius įpareigotas atlikti 60 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose įstaigose bei organizacijose, o per keturis mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančioje programoje.

2013 metais nuo rugsėjo 30-osios iki spalio 7 dienos girtas Algis Tupė Kraštuose kasdien grasino savo buvusiai žmonai sumušti, nužudyti, nuolat ją baugino, naudodamas psichinę prievartą.

O pernai lapkričio 3-iąją girtas Algis Tupė privertė buvusią žmoną bėgti iš namų, stipriai ją pastūmė bei grasino nužudyti. Dėl fizinio skausmo sukėlimo buvo pakankamai pagrindo manyti, jog grasinimas gali būti įvykdytas.

Be to, lapkričio 4 dienos teismo nutartimi Algis Tupė buvo įpareigotas laikinai išsikelti ir nesiartinti prie smurtą patyrusios buvusios žmonos, nebendrauti ir neieškoti su ja ryšių. Tačiau šiemet vasario 24-osios vakare girtas Algis Tupė atvyko į šiuos namus ir pasiliko.

Algis Tupė pripažįsta, kad neblaivus baugino savo buvusią žmoną, užgauliodamas ir jai grasindamas. Taip pat pripažino, jog lapkričio 3-iąją girtas stipriai pastūmė buvusią žmoną, grasino ją nužudyti. Pripažino, jog nukentėjusiajai sukėlė išgąstį, ji ne kartą dėl grasinimų turėjo išeiti iš namų. Dėl savo veiksmų gailisi.

Nukentėjusioji pasakojo, kad su Algiu Tupe išsituokusi, tačiau kartu gyvena jos namuose. 2013 metais nuo rugsėjo 30-osios iki spalio 7 dienos jis pradėjo dažnai gerti, nuolat puolė ją kumščiais, grasino nužudyti, užgauliojo, dėl to gyveno nuolat jausdama baimę, bėgdama iš namų.

Spalio 7-ąją Algis Tupė parsinešė butelį degtinės, ją išgėrė, anot moters, tuomet puolė ją kumščiais, tačiau pavyko išbėgti į lauką. Buvęs vyras rėkė, kad ją nužudys ir nusižudys pats.

Kai moteris pasakė, kad iškvies policiją, Algis Tupė pagrasino padegti namus. Dėl to ji tikrai išsigando, grasinimus suprato kaip realius, nes vyras ne kartą ją yra sumušęs.

Nukentėjusioji taip pat prisiminė, kaip lapkričio 3-iosios popietę į namus grįžo Algis Tupė ir reikalavo duoti dešimt litų. Jai atsisakius, liepė eiti skolintis iš kaimynų, ją pastūmė. Nesutikus eiti pas kaimynus, vyras grasino užmušti, tai kartojo kelis kartus, todėl išsigandusi išbėgo į gatvę. Algis Tupė pradėjo vytis. Tuomet išbėgo ir dukra.

Moteris pasakojo, kaip pribėgęs vyras delnu trenkė į krūtinę. Dukra bandė juos išskirti, tačiau Algis Tupė ir ją ėmė stumdyti. Įbauginta nukentėjusioji iškvietė policiją.

Algis Tupė neteistas, per metus administracine tvarka nebaustas, darbovietėje charakterizuojamas kaip bendraujantis, bet truputį konfliktiškas, turintis potraukį alkoholiui. Darbe pasižymi kaip pareigingas darbuotojas.

Krinčino seniūno charakteristikoje nurodoma, kad seniūnija ne kartą yra gavusi nusiskundimų iš buvusios sutuoktinės, jog Algis Tupė triukšmauja jos namuose, kad norėdama išvengti smurto turi bėgti iš namų.

Kraštų bendruomenės pirmininko Algis Tupė charakterizuojamas teigiamai.

Daugiau naujienų iš teismo salės skaitykite 2015-07-18 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.