Pati efektyviausia – komandinė pagalba

Ekrano nuotrauka iš 2015-07-09 16:00:46
Pasvaliečius svetingai priėmę bičiuliai iš Drangedalo komunos ir Lietuvos Garbės konsulas Telemarko grafystėje dr. Carl Tom Carlsten (antras iš kairės).

Mūsų rajone netrukus bus pradėtas įgyvendinti projektas, padėsiantis gerinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą jaunimui. Jo tikslas – stiprinti jaunų žmonių psichikos sveikatą, nelaimingų atsitikimų, savižudybių prevenciją, stabdyti plintantį priklausomybes sukeliančių medžiagų vartojimą, gerinti lytinę sveikatą. Projektas skirtas jaunimui nuo 14 iki 29 metų. Siekiama sukurti ir įdiegti jaunimui pritaikytą ir jam palankų sveikatos priežiūros paslaugų modelį, į vieningą tinklą sujungiant rajone dirbančius sveikatos priežiūros paslaugų teikėjus, išplėsti jų bendradarbiavimą ir taip didinti minėtų paslaugų efektyvumą.

Patirties pasvaliečiai sėmėsi Norvegijos Karalystės Drangedalo komunoje, kurioje viešėjo Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro ir Savivaldybės administracijos atstovai. Ši išvyka surengta pagal Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Visuomenės sveikatai skirtos iniciatyvos“ Dvišalio bendradarbiavimo fondo veiklą „Partnerių paieškos renginys – vizitas į Norvegijos Karalystę, Drangedalo komuną“.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Petkevičius minėjo, jog Drangedalo komuna pasirinkta ne tik todėl, kad ją ir Pasvalio kraštą sieja ilgamečiai draugystės ir bendradarbiavimo ryšiai, bet pirmiausia todėl, kad norvegai yra sukaupę didelę patirtį teikiant jaunimui palankias sveikatos priežiūros paslaugas. Prieš pradedant jas diegti mūsų rajone, reikėjo pasisemti žinių ir patirties. Norvegijoje taip pat lankėsi Savivaldybės gydytoja Dalia Vasiliūnienė, Investicijų ir turto valdymo skyriaus vyriausioji specialistė ryšiams su užsieniu Viktorija Gaspariūnaitė, Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas Vilius Povilionis, vyriausioji slaugos administratorė Irena Trinskienė ir vyriausioji finansininkė Regina Keršienė. Pasvaliečiai susitiko su Drangedalo politikais, už sveikatos priežiūrą atsakingais komunos specialistais, lankėsi įstaigose, teikiančiose sveikatos priežiūros, socialines paslaugas. Ypač domėtasi, kaip dirbama su įvairių sveikatos problemų turinčiais jaunuoliais. Mūsų delegaciją priėmė Drangedalo Savivaldybės merė Kariane S. Reiten, administracijos vadovas Jorn Knutsen, susitikime dalyvavo Savivaldybės tarybos narė Marit Kolloen, komunos Sveikatos ir gerovės skyriaus, Vaiko gerovės tarnybos darbuotojai.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-07-09 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.