Kadaise atvyko iš Užkarpatės, o Lietuvoje išgarsėjo

Ekrano nuotrauka iš 2015-07-09 16:22:27
Tėvai Anita ir Vasilijus su vaikais Arūnu, Svajūnu, Vasilijumi, Vytautu, Dovydu, Viktorija ir pirmuoju dviratininkų treneriu Antanu Daubaru.

Salotietis dviratininkas Vasilijus Lendel, kuris treniruojasi Panevėžyje, yra kandidatas į vasaros olimpines žaidynes, po metų vyksiančias Brazilijoje, Rio de Žaneire. Šis dvidešimtmetis trekininkas gauna valstybinę ir olimpinę stipendiją, daug treniruojasi, dalyvauja varžybose ir renka taškus, kurie lems galimybę pakliūti į olimpiadą. Ar pats vaikinas tuo tiki?

– Aišku, tikiu. Jau vien dalyvauti olimpinėse žaidynėse būtų didžiulis pasiekimas, – neslepia Vasilijus.

– Jeigu neturėtų galimybių pakliūti į olimpiadą, niekas jam olimpinės stipendijos nebūtų skyręs, – sako salotietis treneris Antanas Daubaras, Vasilijų treniravęs nuo penktos klasės. – Prieš kelerius metus varžybose čempionais buvo tapę keturi Saločių krašto dviratininkai, tačiau trys šį sportą metė, o Vasilijus liko.

Beje, treneris išsitarė, kad čia ir gana griežto tėčio nuopelnas, kuris reikalavo, jog Vasilijus ir toliau mintų dviratį.

– Nieko nepadarysi, nepasieksi, jei tėvas nerems. Yra ir daugiau ne mažiau gabių dviratininkų, bet jie paprasčiausiai aptingsta ir nebesportuoja, – pastebi ne vieną dešimtmetį dviratininkus treniruojantis Antanas Daubaras.

– Su vaikais taip yra – šiandien patinka, rytoj jau nenori. Todėl ir reikia griežtumo, – įsitikinęs tėvas – taip pat Vasilijus Lendel, su šeima gyvenantis Saločių miestelio pakraštyje, vienkiemyje prie parko ir „Via Baltica“ magistralės.

Talentingas ir perspektyvus dviratininkas Vasilijus – vyriausias iš šešių Vasilijaus Lendel ir Anitos Muižzemniecės vaikų. Saločiuose baigęs dešimt klasių, išvyko mokytis ir treniruotis Panevėžyje.

– Visą laiką remia ir Valerijus Konovalovas, iš jo vadovaujamo Panevėžio „Fortūnos“ klubo gauname ir dviračius, ir aprangas, galimybę treniruotis Panevėžio treke, – sako Vasilijus Lendel vyresnysis, kuriam antrina ir treneris Antanas Daubaras, teigiantis, jog iš Pasvalio sporto mokyklos paramos nesulaukiantys.

Be to, reikia pripažinti, kad dviračių sportas – labai brangus malonumas. O ir klubai ieško gabių dviratininkų mažuose miesteliuose, kur juos padeda surasti ir atskleisti vietoje dirbantys treneriai, paskui perduodantys į panevėžiečių rankas.

Dar prieš metus į klausimą, kur suradęs Vasilijų Lendel, Lietuvos dviračių treko sprinto rinktinės treneris Dmitrijus Leopoldas atsakęs, kad jis tuomet jau treniravosi panevėžiečio Stasio Paštuolio grupėje:

– Kai Vasilijų Lendel pamačiau rungtyniaujantį treke per Lietuvos jaunių čempionatą, kuriame jis laimėjo medalių, įsitikinau, kad šis dviratininkas gali tapti sprinteriu. Neseniai Lenkijoje laimėjo pirmosios – pačios aukščiausios kategorijos – elito varžybas, buvo pajėgiausias keirino rungtyje. Tačiau koks tikrasis talentas, paaiškės, kai startuos olimpinėse žaidynėse…

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-07-09 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.