Pabūti kitokioje tikrovėje – „Krinčino verdenėse“

Ekrano nuotrauka iš 2015-07-02 13:00:03
Atminimo aukurą įžiebė Pasvalio krašto garbės pilietė daktarė, docentė Genovaitė Jusaitienė ir Pasvalio krašto muziejaus direktorė Vitutė Povilionienė (kairėje).

Vėl dulka kelias. Ligi pat Krinčino, ligi pat gaivių ir amžinų verdenių“,– tokiais poeto Eugenijaus Matuzevičiaus žodžiais mokytoja, Pasvalio literatų klubo „Užuovėja“ pirmininkė Regina Grubinskienė pradėjo 21-mąją poezijos šventę „Krinčino verdenės“.

Tas kelias jau daug metų iš eilės, kiekvieną birželį į Matuzevičių sodybą atveda būrį poezijai neabejingų žmonių. Šiemet savo eiles dovanojo vieno Lietuvos etnografinio regiono – Rytų Aukštaitijos literatai iš Biržų, Kupiškio, Pakruojo, Panevėžio, Anykščių, Rokiškio bei Pasvalio krašto.

Šie metai paskelbti etnografinių regionų metais. Lietuvos regionai turi savitą etninę kultūrą – ne tik tarmę, bet ir papročius, tradicijas bei unikalų charakterį ir gyvenimo būdą. Teigiama, jog rytų aukštaičiai yra lyriški, moka gražiai pasakoti, dainuoti bei kurti poeziją.

Į poezijos šventę subūręs poezijos žodis suvienijo, atgaivino, prikėlė ir sužadino mintis. Šventinį „Krinčino verdenių“ aukurą įžiebė Pasvalio krašto garbės pilietė daktarė, docentė Genovaitė Jasaitienė ir Pasvalio krašto muziejaus direktorė Vitutė Povilionienė. Atminimo aukuras įsižiebė drauge su daina, kurią atliko Kyburių parapijos ansamblis „Vingiorykštė“, vadovaujamas Renatos Kaziliūnienės.

Bene visose literatūrinėse šventėse dalyvauja Krinčino šviesuolis, puikus publicistas – Petras Variakojis, šiuo metu minintis gražią savo gyvenimo sukaktį.

Kristina BALČIŪNAITIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-07-02 „Darbe“

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.