Mūšoje sugavo gyvenimo laimikį

Ekrano nuotrauka iš 2015-07-02 13:17:47
Milžinišką karpį joniškėlietis paleido atgal į upę.

Pakruojo rajone esantis Dvariūkų tvenkinys jau seniai tapo neformalia šiaurės Lietuvos žvejų Meka. Meškeriotojai prie Mūšos traukia tikėdamiesi pagauti karosą ar karšį, lyną ar lydeką ir, žinoma, plačiašonį karpį.

Prieš kelis metus čia buvo įrengta hidroelektrinė. Pasibaigus statybos darbams, tvenkinys buvo įžuvintas karpiais. Žuvų padaugėjo, o kartu su jomis – ir žvejų. Anuomet delno dydžio karpiukus traukė kas netingėjo. Žvejai juokaudavo, kad upės paviršiuje plūdžių daugiau nei žuvų dugne. Pesimistai bambėjo, kad netrukus neliks nė vienos žuvies ir įžuvinimas nueis „šuniui ant uodegos“. Tačiau, regis, visų žuvų nespėta išgaudyti, o kai kurios jų užaugo iki įspūdingo dydžio.

Kai prieš dvi savaites joniškėlietis Alvydas Židonis susiruošė į Dvariūkus, tikriausiai nenujautė, jog tądien jam lemta sugauti išskirtinį laimikį. Įsikūrė prie upės. Žuvis jaukino žirniais ir baltyminiais kukuliais (boiliais). Užmetė meškerę ir… ištraukė 20 kilogramų svėrusį karpį. Tiesa – ne iš karto. Kova su „monstru“ truko pusvalandį. „Jausmas – puikus“, – prisipažįsta aistringas žvejys. Beje, tai didžiausias jo gyvenimo laimikis.

Lietuvoje vis labiau populiarėjantį Aplinkos ministerijos propaguojamą „pagavai-paleisk“ žvejybos principą palaiko ir Alvydas Židonis – milžinišką žuvį jis paleido atgal į Mūšą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.