Modernus centras aptarnaus ne tik mūsų rajono ūkininkus

2
Pastačius agrocentrą, Pasvalio filialo darbuotojų skaičius padidėjo iki 13-kos.

Žemės ūkio technikos sėklų bei kitų žemės ūkiui skirtų prekių ir paslaugų tiekėja bendrovė „Dotnuvos projektai“ praėjusį ketvirtadienį Talačkonių kaime atidarė naują agrocentrą. Savo strategiją – plėtrą Baltijos šalyse – nuosekliai vykdanti bendrovė į pusantro hektaro sklype įkurtą paslaugų centrą investavo 1,5 mln. eurų.

Tikslas – būti arčiau ūkininkų

„Tai dar vienas mūsų bendrovės žingsnis siekiant būti arčiau kliento. Būtent ši kryptis mums dabar yra viena svarbiausių. Norime išlikti artimiausiais žemdirbių pagalbininkais ir patarėjais. Ypač džiugu, kad tokį paslaugų centrą galėjome pastatyti viename iš potencialiausių žemės ūkio srityje Pasvalio rajone. Darbštūs, derlingas žemes puoselėjantys ir jas išnaudojantys pasvaliečiai ūkininkai bei jų kolegos visoje Šiaurės Lietuvoje tikrai nusipelnė moderniausių žemės ūkio dirbtuvių ir kitų paslaugų, didesnio žemės ūkio prekių asortimento“, – teigė į iškilmingą agrocentro atidarymą atvykusiems svečiams bendrovės „Dotnuvos projektai“ generalinis direktorius Edgaras Plauška.

Moderniame, 1500 kv. metrų plotą užimančiame pastate įsikūrė šešių remonto vietų žemės ūkio technikos serviso dirbtuvės, žemės ūkio technikos prekybos patalpos, erdvus sėklų sandėlis. Čia bus prekiaujama kombainais, traktoriais, žemės ūkio padargais, atsarginėmis dalimis, fermų įranga bei sertifikuotomis javų, rapsų, cukrinių runkelių, pašarinių bei vejoms skirtų žolių, taip pat ankštinių augalų sėklomis. Pusės hektaro plote įkurta naujos technikos demonstracinė aikštelė.

Kadangi objektą statę rangovai iš Panevėžio – UAB „Šilo statyba“ ir Panevėžio statybos tresto filialas „Gerbusta“ – pernai, spalio 1-ąją pradėtų darbų nenutraukė ir žiemą, naujasis agrocentras buvo baigtas mėnesiu anksčiau nei planuota. Taigi veiklą jis jau vykdo nuo kovo pradžios.

Iš lauko – į servisą

Pasak E. Plauškos, Pasvalio rajonas pasirinktas neatsitiktinai, nes labai daug ūkininkų čia dirba su iš „Dotnuvos projektų“ įsigyta technika. Bendrovė jiems teikia ir serviso paslaugas. Todėl investicija į modernų paslaugų centrą vertintina kaip bendrovės indėlis į žemės ūkio verslo plėtrą Pasvalio bei kaimyniniuose Biržų ir Pakruojo rajonuose.

Kad šis centras įsikurtų mūsų rajone norėjo ir žemdirbiai. Anot Lietuvos ūkininkų sąjungos Pasvalio skyriaus pirmininko Vilhelmino Janušonio, toks agrocentras turėjo atsirasti prieš gerus penkerius metus, jeigu ne dar anksčiau. Nes iš „Dotnuvos projektų“ įsigytai žemės ūkio technikai būtinai reikia ir geros priežiūros – modernaus serviso. „Rajono ūkininkai pasitiki šios bendrovės paslaugų kokybe, todėl džiaugiasi naujomis galimybėmis. Didelis privalumas yra tai, kad šį agrocentrą lengva atrasti, paprasta prie jo privažiuoti. Patrauklus, iš tolo matomas pastatas tik dar labiau sustiprins ūkininkų pasitikėjimą šia bendrove“, – svarstė V. Janušonis.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-23 „Darbe“

Reklama: terraproject.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.