Sugrįžo nugalėti

Ekrano nuotrauka iš 2015-06-16 11:29:15

Birželio 5–6 dienomis Kaune vykusiose Lietuvos lengvosios atletikos federacijos varžybose pasvalietė Irma Mačiukaitė tapo čempione 400 m barjerinio bėgimo rungtyje tapo čempione. Jos pasiektas rezultatas (1 min. 02,22 s) – geriausias šį sezoną šalyje.

Bėgikė rungėsi ir 100 m barjerinio bėgimo distancijoje. Tiesa, ši rungtis jai nebuvo itin sėkminga – finaliniame bėgime pasvalietė liko ketvirta. Bet pasiektas rezultatas – 14.29 s – gan geras. Be to, I. Mačiukaitė aplenkė ne vieną tituluotą sportininkę.

Jos trenerris Kęstutis Mačėnas neabejoja, kad 23 metų bėgikės rezultatai šią vasarą tik gerės. „Irma nuo praėjusių metų rugsėjo iki gegužės nedalyvavo nė vienose varžybose. Aišku, tai turėjo įtakos jos sportinei formai. Bet dabar, jau kurį laiką intensyviai treniruojantis, ji pastebimai gerėja“, – kalbėjo K. Mačėnas.

Šį mėnesį Marijampolėje vyksiančios „Sūduvos taurės“ tarptautinės lengvosios atletikos varžybos bus artimiausios, kuriose startuos I. Mačiukaitė. Anot trenerio, mūsų krašto sportininkė bėgs ne tik savo įprastas distancijas – 400 ir 100 m su barjerais – bet ir išmėgins jėgas 100 m sprinte. Jai tikrai nebus lengva, nes teks varžytis ne tik su tautietėmis, bet ir su Lenkijos bei Rusijos Kaliningrado srities sprinterėmis.

Bet, pasak K. Mačėno, svarbiausios Irmai varžybos bus rugpjūčio mėnesį vyksiantis Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas. „Darbo“ inf.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.