Darbdavys pripažino: reikalavimai buvo nekorektiški

Ekrano nuotrauka iš 2015-06-16 13:07:43

Gegužės 14 dienos „Darbe“ rašėme apie laiškininkų nusiskundimus, kuriuos jie išsakė Seimo nariui Antanui Matului, ir parlamentaro iniciatyva surengtą mūsų rajono laiškininkų bei „Lietuvos pašto“ Panevėžio regiono valdžios atstovų susitikimą. Laiškininkai guodėsi dėl nepakeliamai didelių darbo krūvių ir nerealių, kiekvienam konkrečiam veiksmui nustatytų , sekundėmis skaičiuojamų laiko normatyvų. Tarkim, išmokėti pensiją privalu per 200 sekundžių, nors per tiek laiko garbaus amžiaus senjoras ar neįgalus žmogus dažnai net durų nespėja atidaryti.

Dėl laiškininkų nusiskundimų Seimo narys kreipėsi į akcinės bendrovės „Lietuvos paštas“ vadovus bei į Susisiekimo ministeriją, kuriai pavaldi ši bendrovė, ir neseniai sulaukė jų atsakymų.

Susisiekimo ministerijos rašte, pasirašytame ministro Rimanto Sinkevičiaus, informuojama: „Susisiekimo ministerija, atsižvelgdama į tai, kad sprendimus dėl darbuotojų darbo sąlygų priima akcinė bendrovė „Lietuvos paštas“, su jos vadovais aptarė susidariusią padėtį. Ministerija atkreipė Bendrovės dėmesį į darbuotojų keliamas problemas dėl darbo sąlygų, į galimus vidinio komunikavimo Bendrovėje nesklandumus ir pažymėjo, kad Bendrovė, siekdama pelningai dirbti konkurencingoje pašto paslaugų rinkoje, privalo užtikrinti ne tik kokybiškų paslaugų teikimą, bet ir tinkamas darbo sąlygas savo darbuotojams. Susisiekimo ministerija su „Lietuvos pašto“ vadovais aptarė galimus laiškininkų prašymuose nurodytų problemų sprendimo būdus.

„Lietuvos paštas“ Susisiekimo ministeriją informavo, kad kartu su bendrovės darbuotojų profesine sąjunga ir Lietuvos ryšių darbuotojų profesine sąjunga priėmė sprendimą sudaryti specialią darbo grupę iš „Lietuvos pašto“ darbuotojų ir profesinių sąjungų atstovų, kuri nagrinės bendrovės darbuotojų keliamus klausimus dėl normavimo, darbo sąlygų, dėl mažmeninės prekybos, patalpų remonto, automobilių nuomos ir kitas darbuotojams aktualias problemas“.

Vienas iš skaudulių, kuriuos parlamentarui išsakė viešai išdrįsę prabilti laiškanešiai – reikalavimas, kad jie pardavinėtų komercines prekes. Paštai, nepardavę prekių už nustatytą sumą, verčiami rašyti pasiaiškinimus.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-16 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.