Jaunųjų kūrėjų darbai ir profesionalūs, ir žaismingi

01
Dailės skyriaus absolventai Agata Navalinskaitė, Justas Kazilionis, Lukas Paliulis, Odeta Stačkūnaitė, Estela Čirlytė, Justina Gelažiūtė, dailės mokytojai Erika Andriūnaitė, Nerutė Čiukšienė, Aldas Pleiris ir Pasvalio muzikos mokyklos direktorius Kęstutis Garlauskas (viduryje).

 

– Ir čia taip padarė devynerių metų vaikas?

– Ateik pažiūrėti, yra šešerių!

– Ar tu taip padarytum?

– Čia niekas iš mūsų taip nenulipdytų! Nesuprantu, kaip gali vaikai šitaip padaryti?!

Į Pasvalio krašto muziejų atvažiavę Panevėžio miesto mokiniai tarpusavyje gyvai aptarinėjo mūsų Muzikos mokyklos Dailės skyriaus mokinių parodoje eksponuojamus jaunųjų keramikų darbus.

O prie didelio tapybos paveikslo „Sūpuoklės“ panevėžiečiai berniukai diskutavo, kas ir kaip jame pavaizduota…

Iš tiesų buvo labai smagu stebėti ir įsitikinti, kad lankytojai gali taip paprastai ir nuotaikingai aptarinėti parodą. Patys susidomėję aiškinosi, be mokytojų ar gidų.

Taigi šiemet muziejuje ne tik tradiciškai pristatyti Dailės skyriaus absolventų baigiamieji darbai, bet ir jaunųjų keramikų kūriniai, taip pat absolventų anksčiau sukurti tapybos paveikslai.

Šiais metais Dailės skyrių baigė septyni jaunieji kūrėjai. Septyniolikmetė Odeta Stačkūnaitė pristatė penkių paveikslų kompoziciją „Pieva“. Jos vadovė – mokytoja Erika Andriūnaitė. Ji buvo ir Odetos kūrybinio darbo „Sapnų gaudyklės“ vadovė.

Kaip prisipažino jaunoji autorė, nors tėvai skatino lankyti muziką, tačiau pati svajojo apie dailę. Ir štai ji šiemet vyriausia tarp baigiančiųjų Dailės skyrių. Studijavo knygas apie augalus ir dėliojo savo „Pievą“. Šaltais žiemos vakarais buvo smagu taip laukti vasaros.

– Odeta – nuosekli ir kruopšti, – pastebėjo kompozicijos mokytoja Erika. Trys absolventės pasirinko tapybą pas Aldą Pleirį. Penkiolikmetė Agata Navalinskaitė nutapė du paveikslus ir savo darbą pavadino „Priešybės“. Viename autorė atskleidė liūdnumą, kitame – linksmumą. Agatos paveikslai parodoje pakabinti ant priešingų salės sienų.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-06 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.