Viešnia iš Švedijos įžvelgė gražią perspektyvą

gv 2
Su pasvaliečiais susitiko organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė, giminingos organizacijos Švedijoje atstovė Veronika Granath ir projekto „Efektyvi alternatyva vaikų institucinei globai“ vadovė Aurelija Kondratavičiūtė.

 

Tarptautinė visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ Lietuvoje turi 21 struktūrinį padalinį. Pats jauniausias šių metų pradžioje buvo įkurtas Pasvalyje, bendradarbiaujant su rajono Savivaldybe, mūsų krašte pradėjus įgyvendinti IKEA socialinio fondo finansuojamą projektą „Efektyvi alternatyva vaikų institucinei globai“.

Nors minėtas Pasvalio padalinys veikia dar tik pusmetį, Lietuvos organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė jo darbą vertina kaip vieną efektyviausių visoje šalyje. Todėl Lietuvoje viešėjusiai Švedijos „Gelbėkit vaikus“ atstovei Veronikai Granath, kuri domėjosi giminingos organizacijos veikla mūsų šalyje, pirmiausia buvo pasiūlyta apsilankyti būtent Pasvalio krašte.

Veronika Granath bei ją lydėjusios Lietuvos organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė ir administracijos direktorė, projekto „Efektyvi alternatyva vaikų institucinei globai“ vadovė Aurelija Kondratavičiūtė susitiko su „Gelbėkit vaikus“ Pasvalio padalinio vadove Gražina Sakalauskiene, Savivaldybės socialinės paramos ir sveikatos skyriaus specialistais, socialiniais darbuotojais, kaimų bendruomenių atstovais.

Viešnia iš Švedijos sakė namo parsivešianti kuo geriausius įspūdžius apie profesionalią Pasvalio krašto seniūnijų socialinių darbuotojų komandą. „Įsitikinau, kad jie puikiai sugeba identifikuoti vietos socialines problemas, o tai visada padeda surasti geriausius jų sprendimo būdus“, – teigė V. Granath.

Kalbėta ir apie kaimo bendruomenių vaidmenį keičiant visuomenės požiūrį į socialinių problemų turinčias šeimas, nes išankstinės neigiamos nuostatos dar labai gajos. Todėl bendruomenės kviečiamos talkinti, rengti ir įgyvendinti projektus, skatinančius daugiau bendrauti su socialinės rizikos šeimomis, pasiūlyti joms visuomeninės veiklos, kad tokiose šeimose gyvenantys žmonės imtų labiau pasitikėti savimi, kad didėtų jų savivertė.

– Kaip manot, ar pavyktų nuolat rengti autoritetingų bendruomenės žmonių ir socialinės rizikos šeimų atvirus, nuoširdžius susitikimus bei pokalbius? – klausė Veronika Granath. Susitikime su viešnia dalyvavęs rajono mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas patikino, kad ir jis pats į tokius pabendravimus mielai važiuos, jei bendruomenės kviesis.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-04 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.