Pusmečio mainai – geriausia emigracija

03

„Pusmečio mainai nebuvo spontaniškas sprendimas. Žinojau, kad studentiško gyvenimo metai yra geriausias laikas leistis į tokį nuotykį, juk antro šanso gali ir nebūti. Artimieji, tai žinodami, išleido. Pusmečio mainai – geriausia emigracija, naudinga tiek Lietuvai, tiek jos gyventojams“, – taip pokalbį pradeda pasvalietė Gintarė Vėželienė, nuo vasario vidurio pagal mainų programą išvykusi studijuoti į Australiją.

Kitokios studijos

Gintarė yra ISM vadybos ir ekonomikos universiteto ekonomikos ir politikos trečio kurso studentė. Ši aukštoji mokykla dalinėms studijoms leido rinktis bet kurią pasaulio šalį. Pasvalietė paaiškina, kad Azijoje negalėjo savęs įsivaizduoti gyvenančios pusę metų vien dėl per didelių gastronominių skirtumų, Amerikoje jau teko lankytis, o Australija visuomet buvo kažkas tolimo, nepažinto, neatrasto. Šiuo metu mergina su kurso drauge gyvena Balarate. Jį nuo didmiesčio Melburno skiria valanda kelio. „Mūsų miestas išgarsėjo per aukso karštinę, nes čia buvo randama daug aukso. Dabar gyvenu tiesiai virš vienos didžiausių XIX a. aukso kasyklų visoje Viktorijos valstijoje“, – sako Gintarė.

Australijoje ji mokosi žmogiškųjų išteklių valdymo, apskaitos, lyginamųjų ekonomikos sistemų ir turizmo industrijos. „Studijos man čia labai lengvos, visa medžiaga jau girdėta, todėl mokslai daug laiko neatima: užtenka tik pasikartoti ir laiku priduoti darbus. Mano universitete daugiau dėmesio skiriama visuomeniškumo puoselėjimui, o ne aukštos kokybės studijoms. Kita vertus, negaliu spręsti apie visą australišką aukštojo mokslo sistemą. Gali būti, kad yra universitetų, ruošiančių aukšto lygio specialistus“, – studijų kitoniškumą nuo mūsiškių įvardija Gintarė. Turbūt daugelis, ypač artėjant sesijai, pasvajoja apie tokias studijas.

Agnė GRINEVIČIŪTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-05-26 „Darbe“.

 

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.