Į naują darbo vietą sėdo su žinių ir patirties bagažu

Pavaduotojas
Naujojo Pasvalio kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Ryčio Vaičaičio pirmasis darbo mėnuo nenuvylė.

Daugiau kaip prieš mėnesį Pasvalio kultūros centro darbuotojų komandą papildė naujas narys – liepos mėnesį 26-ąjį gimtadienį švęsiantis Rytis Vaičaitis. Jam teko atsakingos direktoriaus pavaduotojo pareigos. Kadangi apie nuveiktus darbus, išsipildžiusius lūkesčius ir pirmuosius nusivylimus dar per anksti kalbėti, šiandien skaitytojams tik pristatome vieną iš svarbiausių rajono kultūrinės veiklos organizatorių. Direktoriaus pavaduotojo vizitinę kortelę pildyti pradėjome nuo mokslų. Dar būdamas septintoje klasėje jis įstojo į tuometę Panevėžio konservatoriją, kuri besimokant tapo Vytauto Mikalausko menų gimnazija. Iš jos pasuko į Vilniaus pedagoginį universitetą, pasirinkęs muzikos pedagogo specialybę. Studijų metais keitėsi ir šios svarbiausios šalies pedagogų rengimo kalvės pavadinimas – ji tapo Lietuvos edukologijos universitetu (LEU). Pašnekovas minėjo, kad studijuodamas visa galva paniro į visuomeninę studentišką veiklą – jau nuo pirmo kurso tapo studentų atstovybės nariu, Kultūros ir meno institute užsiėmė projektine veikla, seminarų, renginių organizavimu. Vėliau išrinktas minėto instituto vadovu. Gabus studentas suspėdavo ir uždarbiauti – besimokydamas pirmame kurse atlikdavo boso partiją Vilniaus chore. Dabar šis kolektyvas turi valstybinio choro statusą. Vasaros atostogų metu Rytis laiką leisdavo vaikų stovyklose.

Po ketverių metų bakalauro studijų R. Vaičaitis su Edukologijos universitetu neatsisveikino – kitą savaitę jame rengiasi ginti magistro darbą „Dalykų integracija muzikiniame ugdyme“.

Rytis spėja, kad menininko genus paveldėjo iš senelio – jis Kaune buvo sukūręs estradinės muzikos grupę, kuri gastroliuodavo visoje Lietuvoje.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-05-23 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

2 Comments

  1. Teko ne kartą bendrauti su šiuo žmogumi ir drąsiai galiu teigti, kad Rytis gali eiti ir Direktoriaus pareigas.

  2. Šlikstus žmogus. Elgesi kaip paskutinis padugne su žmonėmis. Meluoja isijuosies, kad tik butu jo viršus. Geda, kad toks žmogus dirba tokioje vietoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.