Tradicinės miestelio šventės akcentas – monografija „Daujėnai“

atsisiųsti

Nuo amžių Daujėnų miestelis garsėja savo tradiciniais Sekminių atlaidais, į kuriuos suplaukia gausybė žmonių ne tik iš Pasvalio krašto, bet ir atokiausių Lietuvos kampelių. Juk tai ne tik Šventosios Dvasios nužengimo į žemę ar augalijos šventė, bet ir puiki proga į vieną vietą subėgti visiems, kam brangus ir artimas Daujėnų kraštas. Šiemet Sekminės bus pasitinkamos su ypatingai šventine nuotaika. Šv. Mišias aukos Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas ir mūsų kraštietis vyskupas Jonas Kauneckas. Po šv. Mišių aukos kultūros namų salėje bus pristatoma ilgai laukta monografija „Daujėnai“. Sutartis su „Versmių“ leidykla dėl šios knygos leidimo pasirašyta dar 2009 m. Per šį laikotarpį Daujėnų krašte surengta ne viena ekspedicija. Istorikai, kraštotyrininkai, žurnalistai, kalbininkai susitiko su vietos gyventojais, užrašinėjo prisiminimus, surinko archyvinę medžiagą, nuotraukas ir kitą įvairią informaciją. Monografijos redaktorius – žurnalistas Antanas Šimkūnas. Tai išsami, didelės apimties, gausiai iliustruota knyga, kuri ateinantį sekmadienį tiesiai iš leidyklos atkeliaus į Daujėnus. Pagrindinis leidinio rėmėjas verslininkas Pranas Kiznis kartu su redaktoriumi pažadėjo naująją knygą padovanoti Pasvalio krašto bibliotekoms bei kitoms rajono institucijoms. Jų bus galima įsigyti ir šventės metu. Tad kviečiame į Daujėnus – į garsiąsias Sekmines bei tradicinę miestelio šventę!

Gegužės 24 d. Daujėnuose rengiamos miestelio šventės programa.

12 val. – Sekminių atlaidai.

14 val. – monografijos „Daujėnai“ pristatymas kultūros namuose. Koncertuos Šiaulių S. Sondeckio menų mokyklos atlikėjai. Veiks fotografo St. Vadapolo foto paroda, skirta Daujėnų kraštui.

16 val. – aviacijos pasirodymai. Miestelio aikštėje koncertuos Daujėnų kultūros namų dai-nininkės ir kaimo kapela. Veiks atrakcionai.

18 val. – Mikoliškio kaimo kapelos „Apynėlis“ koncertas. Daujėnų seniūnas V. VITKAUSKAS

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.