Rytoj – pirmosios ketvirtfinalio rungtynės

krepsinis 22 d (10)
Evaldas Kairys grumiasi dėl vietos po krepšiu

 

Ketvirtadienį BEKO-LKL čempionate prasideda atkrintamųjų varžybų etapas. Rytoj, 18 val., Pasvalyje „Pieno žvaigždės“ susitinka su Utenos „Juventus“. Norint iškopti į pusfinalį, varžovus reikia įveikti tris kartus. Jei komandos pasidalintų po dvi pergales, lemiamas susitikimas vyktų Pasvalyje. Sėkmės atveju, pusfinalyje trenerio Manto Šerniaus auklėtinių lauktų Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ poros nugalėtojas. Tačiau, turbūt ir ne krepšinio žinovui aiškus šio ketvirtfinalio favoritas. Kitų ketvirtfinalių nugalėtojai sunkiau nuspėjami: Vilniaus „Lietuvos rytas“ susitinka su Šiaulių „Šiauliais“, praėjusio čempionato sidabro medalių savininkai Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai susitiks su Alytaus „Dzūkija“. Už atkrintamųjų rungtynių borto liko Kėdainių, Prienų ir Mažeikių komandos. Balandžio 22 d. paskutinės namuose žaistos reguliariojo sezono rungtynės su Klaipėdos „Neptūnu“ mūsiškiams susiklostė nesėkmingai. Vaikiškos klaidos bylojo, kad aikštelės šeimininkus slėgė didelė atsakomybė. Iš keturių kėlinių tik paskutinį mūsiškiai sužaidė pasiaukojančiai. Tačiau nuvažiavusio pergalės traukinio nebepavyko pavyti ir teko nuryti karčią pralaimėjimo piliulę 64:68 (16:19, 15:21, 14:14, 19:14). Kovingumo pavyzdį rodė komandos kapitonas Gytis Sirutavičius, pelnęs 14 taškų ir atkovojęs penkis kamuolius. Po 11 taškų į savo sąskaitas įsirašė Michael Dixon Evaldas Kairys ir Alexander Oriakhi, 7 – Aidas Viskontas, 6 – Tauras Jogėla, 4 – Laimonas Kisielius. Uostamiesčio ekipoje rezultatyviausiai žaidė Donatas Zavackas – 17 taškų. Per šias rungtynes mūsiškiai suklydo 22 kartus. Neblizgėjo ir varžovai, kurie padarė 17 klaidų. Tačiau jie taikliau metė dvitaškius ir baudas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-04-28 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

2 Comments

  1. Jau pusfinalių tunely šviesa matoma, o čia dar „pirmosios ketvirtfinalio…“.
    Nūū, žynai, Vyriausiausiasis, pamiršai, kam tarnauji?..
    P. S. Įdėkit, prašom, pone Vyriausiausiasis, kokį paveikslą su p. Matulu ar p. Gegužinsku – bo gamta, kaip tie Elados žmogai sakė, nemėgsta tuštumos…

  2. 2015.05.25.
    Kada finalas, pienininkai?
    P. S. Jūs net per savo padūmavusius akinius nebeįžiūrit, kad tyčiojatės iš skaitytojų… O po to dejuojat, kad nieks nebenori „Darbs“ prenumeratos ar koks nesusipratėlis pavadina tamstas normalios informacijos išrūgomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.