Vaškų jaunimas bandys įrodinėti, kad gali daugiau

IMG_0607
Lietuviškos dainos konkurso organizatorės Simona Danilevičiūtė, Monika Bačanskaitė ir Aiva Vaitekūnaitė Vaškuose žada surengti išskirtinę šventę.

 

Trys žavios panelės redakcijon įsiveržė tarsi pavasarinis viesulas ir iš karto „griebė jautį už ragų“:
– Jeigu žmogus yra iš kaimo – jis nėra nieko padaryti nesugebantis stačiokas! Jei gyveni mažame miestelyje, tai dar nereiškia, jog negali kažko pasiekti! Tai mitas! „Marabu“ įrodys, kad gali būti kitaip!
Dar nespėjus susigaudyti nei kas, nei kur, nei kaip, Simona, Monika ir Aiva, pertraukdamos viena kitą, pradeda pyškinti:
– Mes esame jaunimo iniciatyvinė grupė „Marabu“, vienijanti apie trisdešimt gabių, muzikalių, veiklių ir ambicingų jaunų Pasvalio rajono žmonių. Prieš penkis metus įteisinome savo veiklą. Rašome projektus. Įvairiais būdais stengiamės „kultūrinti“ Vaškų kraštą ir visą Pasvalio rajoną: organizuojame įvairius renginius, koncertus, susitikimus. Turime jaunimo roko grupę…
Klausau nesibaigiančios tirados ir atsargiai bandau teirautis – kuo galime padėti?
– Didžiausias kiekvienų metų renginys, kurį mes organizuojame, būdavo Kalėdinis karnavalas Vaškų krašto žmonėms. Šiemet kilo mintis žengti dar vieną žingsnį ir surengti lietuviškos dainos konkursą, į kurį suvažiuotų jauni atlikėjai iš visos Lietuvos. Šiais laikais lietuviškas žodis yra primirštas. Jaunimas vartoja daug svetimybių. Norime, kad mūsų bendraamžiai žavėtųsi ne tik amerikietiška, bet ir tautine kultūra bei kalba. O tai geriausia padaryti dainuojant lietuviškai…
Vėl bandau klausti, gal reikia paskelbti dalyvių kvietimą?
– Viskas jau pakviesta ir sutvarkyta. Dalyvaus 13 grupių bei atlikėjų iš Vilniaus, Šiaulių, Pakruojo, Kupiškio ir Pasvalio rajonų. Dalyvių sąraše ir grupės „Benjamins“ narys Žygimantas Matulas bei televizijos projekto „Lietuvos talentai“ dalyvė Valda Ridikaitė.
Galvon topteli mintis, kad konkurso organizatorės nori, tačiau nedrįsta paprašyti paramos. Pasirodo klystu.
– Konkurso dalyviai varžysis ne tuščiai, o dėl piniginio prizo. Pirmos vietos nugalėtojui atiteks 50 eurų, kuriuos dovanos Rajono meras Gintautas Gegužinskas. Antrą vietą užėmusiam dalyviui atiteks ūkininkės Felės Aperavičienės įsteigtas 30 eurų prizas. Na, o trečią vietą laimėjusieji džiaugsis 20 eurų, kuriuos įteiks iniciatyvinė grupė „Marabu“. Nusiminusių neturėtų būti, nes visiems dalyviams atiteks specialus Vaškų seniūno Kęstučio Jasėno paguodos prizas – didžiulis naminis tortas! Kad nugalėtų geriausias, dalyvius vertins kompetentinga vertinimo komisija: Pasvalio kultūros centro direktorius Robertas Lavickas, verslininkas bei muzikantas Gintautas Čepukaitis ir mokytoja Birutė Ladygienė.
Man trūksta kantrybė ir aš rėžiu tiesiai:
– Ko jūs norite iš „Darbo“ redakcijos?
– Parašykite, kad balandžio 17 dieną, 12 valandą Vaškų kultūros namuose vyks renginys, kokio dar nematė mūsų kraštas. Tai konkursas, kurį jaunimui organizuoja jaunimas. Pakvieskite visus ir pasakykite, kad jų laukia daug puikių ir neužmirštamų akimirkų. „Marabu“ tai garantuoja!

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.