Tvorų paupiuose neaptikta

DSC02800
Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos skyriaus inspektorius D. Drevinskas (kairėje) ir Pasvalio aplinkosaugos agentūros vyriausiasis specialistas R. Čirvinskas žadėjo užkurti pirtį Mūšos paupį šiukšlinantiems žvejams.

 

Aplinkos ministerijos nurodymu, balandžio 1 d. prasidėjo akcija „Tvora“. Jos tikslas – aplinkosauginių reikalavimų pakrantėse ir miškuose laikymosi kontrolės stiprinimas, padidintos laisvo priėjimo prie vandens telkinių ir laisvo judėjimo miške galimybės piliečiams, sumažėjęs poilsiautojų ir žvejų skundų skaičius. Akcijos metu vykdomi reidai, nustatant užtvertas pakrantes bei miško plotus, išaiškinant ir nubaudžiant pažeidėjus. „Tvora“ tęsis iki šio mėnesio pabaigos.
Aplinkos ministerijos vadovybės sprendimu, balandžio 13 d. organizuotas visuotinis reidas. Jame dalyvavo regionų aplinkos apsaugos departamentų, Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos, miškų urėdijų, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos pareigūnai. Pagalbon jie galėjo kviestis neetatinius aplinkos inspektorius, taip pat seniūnijas, policiją.
Minėtame reide praėjusį pirmadienį dalyvavo ir Pasvalio aplinkosaugos agentūros specialistai. Jie ir jiems talkinę neetatiniai aplinkosaugos inspektoriai tikrino Mūšos atkarpą nuo Raubonių iki pasienio su Latvija. Pažeidimų ieškota ne tik važiuojant automobiliu paupiu, bet ir plaukiant valtimi upe.
Tačiau, net ir naudojant pastarąją priemonę, nebuvo nustatyta nė vieno pažeidimo. „Pastebėjome, kad kaimų gyventojai savo sodybas yra pasistatę toliau nuo upės. Todėl statytis tvorų paupyje jiems nė nereikia. Nesibrauna į apsaugines paupio zonas ir Saločių miestelio gyventojai“, – kalbėjo Pasvalio aplinkosaugos agentūros viršininkė Apolonija Lindienė.
Reido metu buvo apžiūrėtos ir Lėvens pakrantės miesto teritorijoje. Faktų, kad miestiečiai bandytų savo valdas pasididinti įsibraunant į apsauginę paupio zoną, nustatyta nebuvo.

Visą straipsnį skaitykite 2015-04-16 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.