Choras švenčia 65-metį ir kviečia į koncertą

choras
Pasvalio kultūros centro mišrus choras apskrities Dainų šventėje.

 

Pasvalio kultūros centro mišrus choras „Senjorai“ švenčia 65 metų sukaktį ir balandžio 19-ąją, sekmadienį, 13 valandą kviečia į šventinį koncertą.
– Tai – vienas seniausių meninių kolektyvų mūsų rajone, – sako Petras Simonaitis, šiame chore dainuojantis nuo 1955-ųjų ir apie keturiasdešimt metų esantis jo seniūnas. – Mūsų choras savo istoriją skaičiuoja nuo 1950-ųjų, kai pradėjo dalyvauti rajono ir Respublikos Dainų šventėse.
O buvo taip. Pasvalio gimnazijos muzikos mokytojas Vladas Mikšys sukvietė dainą mėgstančius kolegas, miesto tarnautojus, ir Pasvalyje pravėrė duris choriniam dainavimui.
Taigi pirmieji buvo mokytojai Stasys Vaičekonis, Antanas Vado-palas, Bronius Kairys, Alina Bagdonavičienė, Danutė Mikšytė, Silva Janavičiūtė, architektas Petras Pugevičius, tarnautojai Stasys Gertus, Bronius Pečiulis ir kiti.
– Choras augo, stiprėjo, tapo žinomas rajone, kviečiamas į respublikines Dainų šventes, festivalius. 1965 metais buvo pripažintas pavyzdiniu choru Respublikoje ir gavo „Vyturio“ vardą. Tuomet jam vadovavo Pasvalio muzikos mokyklos direktorius Petras Januška, – prisimena šešiasdešimt metų chore dainuojantis Petras Simonaitis.
Beje, choras ne tik augo, bet ir keitėsi. 1959 metais tapo dainų ir šokių ansambliu – grojo Pasvalio vidurinės mokyklos kanklininkių ansamblis, kiti muzikantai, jaunimas šoko. Ir taip visi aktyviai ruošėsi respublikinei Dainų šventei, o vadovavo energinga muzikos pedagogė Rita Pilypaitė.
Kai 1963-iaisiais ansamblis iširo, būtent tuomet chorą į savo rankas paėmė Petras Januška.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-04-16 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.