Neįtikėtinos aistros ir žudančio pavydo istorija

alba

Rokiškio kraštas nuo seno garsėja giliomis teatrinėmis tradicijomis. Dar 1893 m. Naujikų kaime ( Panemunėlio valsčius) kunigo Katelės iniciatyva buvo suvaidintas slaptas lietuviškas Vaižganto vaidinimas „Nepadėjus nėr ko kasti“. Neatsitiktinai 1959 m. gegužės 30 d. Rokiškio kultūros namų dramos kolektyvui pirmajam respublikoje buvo suteiktas tuo metu labai garbingas Liaudies teatro vardas. Ši data ir laikoma teatro įkūrimo diena.

Šiuo metu kolektyvas yra sulaukęs kūrybinės brandos ir laikomas viena geriausių mėgėjų teatro trupių Lietuvoje. Teatras kasmet išleidžia po 1–2 premjeras, aktyviai gastroliuoja Lietuvoje ir sėkmingai atstovauja šaliai užsienyje vykstančiuose festivaliuose.

Vasario 25 d. 18 val. rokiškiečiai Pasvalio kultūros centre rodys spektaklį „Bernardos Albos namai“, kurį pagal F. G. Lorkos kūrinį pastatė režisierė Neringa Davienė.

Rašytojas teigė, kad ši drama sukurta pagal tikrus vieno ispanų kaimo įvykius. Po vyro mirties Bernarda Alba savo namus paverčia gedulo tvirtove ir nuo pasaulio ilgiems metams uždaro savo dukras. Penkios jaunos moterys įsisuka į paslapčių ir aistrų verpetą. Uždara erdvė slopinamus jausmus paverčia sprogstamuoju mišiniu…

Ar esame laisvi mylėti, gyventi, kvėpuoti? Ar moralinis teroras mažiau skausmingas nei fizinis? Ar išorinis padorumas ir aplinkinių nuomonė svarbesni už šeimos vienybę? Šios temos netgi laisvame šiandienos pasaulyje aktualios beveik kiekvienuose namuose…

„Bernardos Albos namai“ pateko tarp vienuolikos geriausių 2014 m. Lietuvos mėgėjų teatrų spektaklių ir tapo Lietuvos mėgėjų teatrų šventės „Atspindžiai” laureatu.

„Darbo“ inf.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.