Kriklinių gatvėse lempos šviečia skaisčiau ir ilgiau

Po Kriklinių miestelio apšvietimo sistemos atnaujinimo, jo gatvėse – ir šviesiau, ir jaukiau.
Po Kriklinių miestelio apšvietimo sistemos atnaujinimo, jo gatvėse – ir šviesiau, ir jaukiau.

Praėjusios savaitės penktadienio pavakary Kriklinių miestelio žmonės buvo pakviesti į projekto, kurį įgyvendinus miestelyje tapo daug šviesiau, pristatymą. Projektą „Kriklinių miestelio apšvietimo sistemos atnaujinimas“ įgyvendino vietos bendruomenė, jį rėmė Lietuvos energijos paramos fondas „Lesto“ ir rajono Savivaldybė.
Bendruomenės pirmininkė mokytoja Stanislava Beniulienė „Darbui“ minėjo, jog 290 gyventojų turintis miestelis turėjo ir rimtą bėdą, likusią po jo gatvėse atliktos elektros tinklų rekonstrukcijos. Prieš porą metų Krikliniuose, atnaujinant elektros perdavimo liniją, nuo stulpų buvo nuimtos ir senosios lempos. Nebeliko nieko, net papildomo kabelio, kuriuo elektra galėtų būti tiekiama į šviestuvus. Iš aštuonių miestelio gatvių blausios lempos švietė tik dviejose – Gėlių ir Žiedų. O ir jose šviestuvai buvo jau labai seni. 80 proc. miestelio teritorijos, ypač rudenį ir žiemą, kai anksti temsta ir vėlai aušta, didžiąją paros dalį skendėdavo tamsoje.
Tamsiose gatvėse ypač nesaugu būdavo į Kriklinių mokyklą einantiems pradinukams ar vyresniems vaikams, laukdavusiems į kitas mokyklas juos nuvežančio autobuso. Nejaukiai tamsiu paros metu jausdavosi į darbą, iš jo ar kitais reikalais skubantys krikliniečiai. Miestelyje gyvena ir jaunų šeimų su mažais vaikais. Pradėjus temti, visos jų pramogos lauke baigdavosi, nes tamsoje žaisti baugu. Žmonės pagrįstai piktinosi dėl tokių nepatogumų.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-02-05 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.