Dalyvavo bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“

Mūsų rajono bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu“ dalyviai prie Vilniaus televizijos bokšto.
Mūsų rajono bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu“ dalyviai prie Vilniaus televizijos bokšto.

Šeštadienį į bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu“ keliatūkstantinę dalyvių minią įsiliejo ir mūsų rajono bėgikai – Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos bei Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos mokiniai, Lietuvos šaulių sąjungos Pasvalio 7 kuopos šauliai ir, žinoma, Pasvalio „Vėtros“ klubo nariai. Į Vilnių važiavo per trisdešimt žmonių.
Bėgimu „Gyvybės ir mirties keliu“ buvo išreikšta pagarba kruvinosios 1991-ųjų Sausio 13-osios aukoms.
Prieš bėgimą Antakalnio kapinėse vyko žuvusiųjų už Lietuvos laisvę pagerbimo ceremonija. Šalies regionų atstovai, bėgimo akcijos organizatoriai, svečiai ir Garbės sargybos kuopos kariai padėjo gėlių kompozicijas ant žuvusiųjų už Lietuvos laisvę kapų.
Šiemet bėgimas buvo rekordiškai gausus – iš viso jame dalyvavo daugiau nei 4300 žmonių. Daugelis bėgo nešini vėliavomis, pasipuošę Lietuvos simboliais. Gausiai dalyvavo Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgos.
Mūsų bėgikai pastebėjo, kad atvyko labai daug jaunų žmonių.
– Jaunimui – tai geriausia istorijos pamoka, – įsitikinęs Pasvalio „Vėtros“ bėgimo ir sveikos gyvensenos klubo vadovas Zenonas Balčiauskas.
Gausiu jaunimo būriu džiaugėsi ir Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų vadas gen. mjr. Almantas Leika:
– Šis bėgimas simbolizuoja ir pagerbia mūsų dvasios pergalę, kuri valstybei, tautai atnešė nepriklausomybę. Svarbiausia yra nugalėti baimę, nepasitikėjimą, nuogąstavimus, kurie slypi viduje, tuomet visi kiti priešai bus nugalimi pakankamai lengvai.
Nuo Antakalnio kapinių iki Vilniaus televizijos bokšto bėgimo dalyviai įveikė devynis kilometrus.
Pirmasis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ buvo suorganizuotas 1992 metais. Šis tradicinis bėgimas nuolat sutraukia gausų būrį dalyvių. Pernai suėjo, suvažiavo apie 4200 bėgikų.
Bėgimo tikslas – pagerbti žuvusius Sausio 13-osios naktį ir mirusius nuo sužalojimų, patirtų sovietiniams kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos pastatą.
– Noriu padėkoti rajono mero pavaduotojui Povilui Balčiūnui ir Pasvalio kultūros centro direktoriui Robertui Lavickui už bėgimo dalyviams suteiktą transportą. O jau sekmadienį neišsigandome uragano ir penki „Vėtros“ bėgikai savo automobiliu važiavome į Kėdainius, – pasakojo Zenonas Balčiauskas.
Į bėgimo ir sportinio ėjimo renginį „Kėdainiai 2015“ iš visos Lietuvos suvažiavo apie du šimtus dalyvių.
Dešimties kilometrų distanciją įveikė mūsų rajono bėgikai Zenonas Balčiauskas, Karolinas Stašelis, Vilija Parimskytė, Dalija Kontenienė, o Ausma Kazickienė – penkis kilometrus.
Savo amžiaus grupėje Dalija Kontenienė užėmė trečią vietą, o Zenonas Balčiauskas – antrą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.