Mūsų kraštą uraganas pasiekė išsikvėpęs

Viso ekrano užfiksavimas 2015.01.13 115702
Nors mieste šaligatvius daug kur dengia ledas, ligoninės gydytojams darbo nepadaugėjo.

 

Nors prognozuotam uraganui „Feliksas“ ugniagesiai, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, kelininkai, elektros skirstomųjų tinklų ir kitų tarnybų darbuotojai ruošėsi iš anksto, rūpesčių dėl šios, praėjusį savaitgalį praūžusios stichijos, jie neišvengė. Daugiausia nuostolių naktį iš šeštadienio į sekmadienį siautėjęs uraganinis vėjas pridarė Klaipėdos ir Kauno regionuose. Sekmadienį ugniagesiai gelbėtojai Klaipėdos apskrityje buvo kviesti 58 kartus, o Kauno apskrityje Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba sulaukė 25 iškvietimų. Anot Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos departamento atstovų, gyventojai pagalbos dažniausiai šaukėsi nuvirtus medžiams, reklaminiams stendams, atplyšus pastatų stogų skardoms, balkonų rėmams, krintant namų sienų plytoms ar byrant tinkui. Kadangi daug kur buvo nutraukti elektros oro linijų laidai ar net nugriauti elektros stulpai, apie 10 tūkstančių minėtų regionų gyventojai praleido ne vieną valandą be elektros. Taigi „Lesto“ darbuotojams teko šalinti gedimus gan sudėtingomis sąlygomis, nes ir sekmadienį siautė smarkus vėjas, kurio greitis siekė net 30 metrų per sekundę.
Laimei, mūsų rajone per praėjusį savaitgalį didelių incidentų neužregistruota. Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių niekas nė nekvietė. Daugiausia darbo turėjo elektros skirstomųjų tinklų darbuotojai, nes keliose vietose nuvirtę medžiai ar vėjo nulaužtos šakos buvo nutraukę elektros tiekimą keliasdešimčiai vartotojų. Be elektros sekmadienį buvo likę dalis Ustukių, Namišių, Šakarnių, Daujėnų, Joniškėlio namų ir sodybų gyventojų. Tačiau dauguma jų po 2–3 valandų vėl galėjo ja naudotis. Šiek tiek ilgiau be elektros buvo likę keliolika namų Pasvalyje, Biržų, P. Cvirkos, S. Nėries, Taikos gatvėse, nes gedimą elektros pastotėje pavyko pašalinti tik sekmadienį vakare.
Tiesa, keliolikoje vienkiemių esančių atokesnėse rajono vietovėse elektros dar nebuvo ir vakar. Tačiau, kaip tikino „Lesto“ Pasvalio dispečerinės valdymo skyriaus atstovas Ramūnas Vaitkevičius, per pirmadienį šios problemos buvo išspręstos.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-01-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.