Ministrė džiaugėsi nesuvaidintu nuoširdumu

Grūžių vaikų globos namų pirmojo aukšto įkurtuvių juostelę perkirpo Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, direktorė Danutė Kazickienė ir Seimo narys Antanas Matulas.
Grūžių vaikų globos namų pirmojo aukšto įkurtuvių juostelę perkirpo Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, direktorė Danutė Kazickienė ir Seimo narys Antanas Matulas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės vizitą į mūsų rajoną praėjusį penktadienį stipriai pakoregavo ne tik slidus kelias. Penktadienį iš ryto ministrė susitiko su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene. Tad suplanuota intensyvi darbotvarkė griuvo – ministrė nebeužsuko nei į Pumpėnus, nei į Mikoliškį, o renovuotų Grūžių vaikų globos namų pirmojo aukšto atidarymo iškilmės vėlavo beveik valandą.
Neatpažįstamai pasikeitę globos namai
Atnaujinto pirmojo aukšto įkurtuvių juostelę perkirpo ministrė A. Pabedinskienė, meras Gintautas Gegužinskas, vaikų globos namų direktorė Danutė Kazickienė ir Seimo narys Antanas Matulas. Tviskančias patalpas pašventino Pasvalio dekanato vadovas, Saločių parapijos klebonas, ats. kap. Jonas Tamošiūnas.
Po atidarymo ceremonijos, direktorė D. Kazickienė visus svečius ir globos namų gyventojus pakvietė į antrajame aukšte esančią salę. Susirinkusiesiems trumpą meninę programą pristatė Vaškų vidurinės mokyklos ir globos namų auklėtiniai.
Direktorė D. Kazickienė su-pažindino svečius su Grūžių vaikų globos namų rekonstrukcijos projektu, kuris vykdomas pagal Socialinės infrastruktūros modernizavimo programą. Suremontuota 446 kv. m gyvenamojo ploto patalpų ir 105 kv. m rūsio. Įsigyta daug naujos buitinės įrangos, baldų, pakeista visos apšvietimo ir šildymo sistemos, atnaujinti sanitariniai mazgai, įrengta priešgaisrinė signalizacija. „Viena mergaitė atėjusi į kabinetą prisipažino, kad esanti labai laiminga, nes po remonto pirmą kartą gyvenime turi savo kambarį. Jai pasakiau, kad esu nemažiau laiminga. Sujaudino ir kitas įvykis – sutikau gatvėje su mama einantį porą metų pas mus gyvenusį Deividuką. Jis pasidomėjo, ar jau atidarytas pirmasis aukštas“, – kalbėjo D. Kazickienė.
Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė pirmiausia padėkojo Seimo nariui Antanui Matului ir Savivaldybės tarybos nariui Rimui Želviui už pakvietimą apsilankyti Pasvalio rajone. „Tačiau labiausiai mane džiugina neapsimestinis nuoširdumas, kurį pajutau vis peržengusi Grūžių vaikų globos namų slenkstį. Matau jūsų visų švytinčias akis. Tai yra labai svarbu, nes teko lankytis įstaigose, kurių vadovai ir darbuotojai svečius sutinka būdami labai susikaustę. Tokiais atvejais iš karto pradedi ieškoti priežasčių, kodėl taip yra“, – kalbėjo ministrė A. Pabedinskienė. Anot viešnios, dėkingumo žodžių nusipelno savivaldybės, bendruomenės, kurios imasi iniciatyvos rūpintis vaikų globos namais. Kaip didžiausią rekonstruotų vaikų globos namų privalumą ministrė įvardino tai, kad auklėtiniai turi savo atskirą gyvenamąją erdvę. „Ne kiekvienas žmogus, baigęs atitinkamus mokslus, gali tapti socialiniu darbuotoju. Širdis turi atsakyti į klausimą, ar galiu globoti ir dalinti savo meilę be tėvų priežiūros paliktam vaikeliui. Manau, kad socialiniai darbai yra patys svarbiausi valstybėje, nes jie paliečia kiekvieną žmogų“, – mąstė ministrė A. Pabedinskienė. Baigdama savo sveikinimo kalbą, ji palinkėjo Vaikų globos namams kitų gražių iniciatyvų. Įkurtuvių proga Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė pradžiugino Grūžių vaikų globos namus dvejomis įrėmintomis autorinėmis fotografijomis „Pavasaris“ ir „Vasara“ bei saldainiais. O ministrei trumpą viešnagę Grūžiuose primins keraminis suvenyras.
Kaip įprasta tokiomis progomis, buvo daug sveikinimo kalbų, dovanų ir apdovanojimų. „Kai pasikviečiame ministerijų vadovus, paprastai kažko tikimės. Tačiau šiandien nelabai žinome, ko Jūsų paprašyti“, – šyptelėjo Seimo narys A. Matulas. Parlamentaro nuomone, mūsų rajone sukurta „ideali socialinių įstaigų struktūra“, kuria žavisi net mūsų bičiuliai skandinavai. Savivaldybės meras G. Gegužinskas linkėjo, kad vaikai, laikinai patekę į Grūžių globos namus, visada juose jaustų žmogišką šilumą ir dėmesį, o darbuotojoms pirmiausia palinkėjo nepritrūkti kantrybės.
Direktorė D. Kazickienė padėkos raštais pamalonino Seimo narį A. Matulą, Savivaldybės merą G. Gegužinską, UAB „Svalex“ vadovą E. Zapustą, Savivaldybės tarybos narį, verslininką Rimą Želvį, UAB „Nissen Farm“ direktorių Hansą Christianą Nisseną, UAB „Pasvagra“ vadovą Stanislovą Keparutį, Vaškų seniūną Kęstutį Jasėną.
Sveikinimo žodį taip pat tarė Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Ramutė Ožalinskienė, Paslaugų centro pagyvenusiems ir neįgaliesiems bei „Vilties“ užimtumo centro vadovės Rasa Beinorienė ir Marija Kunskienė, Vaškų vidurinės mokyklos direktorė Dalia Remeikienė.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-01-13 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.