Violeta Mickutė: karatė – mano gyvenimo būdas

Violeta Mickutė kartu su treneriu Valdemaru Kozlovu.
Violeta Mickutė kartu su treneriu Valdemaru Kozlovu.

Pasaulinės karatė federacijos (WKF) kumitė nacionalinės „C“ kategorijos teisėja, XIII Baltijos šalių karatė čempionato kumitė sidabro medalio laimėtoja, XIV atviro Baltijos šalių karatė čempionato sidabro (kata) ir bronzos (kumitė) medalių laimėtoja, Pasaulio Shotokan karatė čempionato, vykusio Lenkijoje, dalyvė, rudo diržo (1 Kyu) savininkė. Niekada nepagalvotum, kad tai septyniolikmetės merginos nuopelnai. Visgi, šiais titulais pelnytai gali didžiuotis septyniolikmetė pasvalietė Violeta Mickutė. Šviesiaplaukė, iš pažiūros trapi mergina, jau devynerius metus lanko sporto klubą „Cunami“ ir jos pasiekimai kalba patys už save.

Nuo ko viskas prasidėjo?
– Mokytis karatė pradėjau būdama aštuonerių metų. Į pirmąsias treniruotes padrąsino eiti tėtis, mama ir mano sesuo Greta, kuri mokytis karatė pradėjo vos keliais mėnesiais anksčiau. Per pirmąsias treniruotes buvo labai nedrąsu. Tačiau „Cunami“ kolektyvas mus priėmė labai šiltai ir nežinomybės baimė greitai išsisklaidė. Pirmieji Oi-zuki (rankos smūgiai), Mae-geri (tiesūs kojos smūgiai), darbas treniruotėse, patirtis varžybose, egzaminuose bei seminaruose, žingsnis po žingsnio ir aš vis artėju pirmo dano (juodo diržo) link. Karatė tapo mano gyvenimo būdu, – pasakoja jaunoji sportininkė.

Papasakok apie savo klubą?
– Labai džiaugiuosi, kad esu ,,Cunami‘‘ kolektyvo narė. Į treniruotes visuomet einu geros nuotaikos, nes žinau, kad mane sutiks geranoriškai ir šiltai nusiteikę žmonės. Treniruotėse pamirštu visas problemas, atitrūkstu nuo kasdienės rutinos ir visada išeinu įgijusi naujos patirties. Karatė – asmenybės fizinių ir dvasinių galimybių išvystymo kelias, todėl treniruočių metu tobulėju ne vien fiziškai, bet ir dvasiškai, – samprotauja mergina. – Treneriai Valdemaras Kozlovas (7 Dan) ir Diana Kozlovienė (4 Dan) – didžiausias pavyzdys man. Žaviuosi jų karatė technika ir dvasios tvirtumu. Stovint ant tatamio ir laukiant kovos, trenerio patarimai, psichologinis nuteikimas ir palaikymas visuomet paskatina pasirodyti puikiai.

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-30 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.