Savanorius pirmieji pagerbė daujėniečiai

Prie pirmosios atminimo lentos įsiamžino Daujėnų seniūnas Vladas Vitkauskas, žurnalistas Antanas Šimkūnas, verslininkas, mokslų daktaras Pranas Kiznis ir premjero patarėjas, atsakingas Vyriausybėje už būsimą Lietuvos 100-mečio paminėjimą, žurnalistas Vilius Kavaliauskas.
Prie pirmosios atminimo lentos įsiamžino Daujėnų seniūnas Vladas
Vitkauskas, žurnalistas Antanas Šimkūnas, verslininkas, mokslų daktaras
Pranas Kiznis ir premjero patarėjas, atsakingas Vyriausybėje už būsimą
Lietuvos 100-mečio paminėjimą, žurnalistas Vilius Kavaliauskas.

Lietuvos respublikos atkūrimo 100-mečio paminėjimo renginiai prasidėjo. Ir ne kur kitur, o Daujėnuose. Užpraeitą penktadienį čia, bažnyčios šventoriuje iškilmingai atidengta atminimo lenta Daujėnų valsčiaus savanoriams gynusiems Lietuvą 1918–1920 metais. Garbingas sukaktis reikia minėti deramai
Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo rajono vicemeras Povilas Balčiūnas, Ministro pirmininko padėjėjas, žurnalistas Vilius Kavaliauskas, vyskupas Jonas Kauneckas, verslininkas, mokslų daktaras Pranas Kiznis, taip pat savanorių artimieji, kiti svečiai. Lentą, kurioje – 10 Daujėnų krašto savanorių pavardžių, atidengė P. Balčiūnas ir renginio rėmėjas P. Kiznis, ją pašventino vyskupas J. Kauneckas. Oficialią ceremoniją trimis šūvių salvėmis baigė Pasvalio kuopos kariai savanoriai.
Už Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio paminėjimą atsakingas V. Kavaliauskas garantavo, jog šis jubiliejus tikrai bus paminėtas taip, kad po to nebūtų gėda. „Tokios sukaktys turėtų būti minimos ne kuo įspūdingesniais fejerverkais, o kažką prisimenant ir įamžinant, paliekant kitoms kartoms. Prieš ketverius metus šventėme Lietuvos vardo paminėjimo 1000-metį. Nors tuometė Vyriausybė tam skyrė milijonus, dabar nieko iš to neliko. Nes visos jubiliejui paminėti skirtos lėšos buvo iššaudytos į orą.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-27 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.