„Pasvalys – puiki vieta tobulėti jauniems krepšininkams“

www.15min.lt nuotrauka
www.15min.lt nuotrauka

Tapo vienu pagrindiniu komandos ramsčiu 

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos vidurio puolėją Evaldą Kairį turbūt jau galima vadinti labiausiai „pasvalietišku“ krepšininku. 24 metų, 207 cm ūgio vidurio puolėjas mūsų miesto ekipos garbę gina jau ketvirtą sezoną. Peržvelgus statistinius duomenis, pastarasis sezonas krepšininkui kol kas sėkmingiausias. Vidurio puolėjas šį sezoną yra „Pieno žvaigždžių“ lyderis pagal vidutiniškai per rungtynes (12,1 taško) pelnomus taškus. Po dviejų pergalių iš eilės „Pieno žvaigždžių“ namuose prieš Mažeikių „Mažeikius“ ir Panevėžio „Lietkabelį“, Evaldui Kairiui
atiteko naudingiausio praėjusios savaitės BEKO-LKL krepšininko laurai. Per rungtynes su „Mažeikių“ krepšininkais mūsų komandos aukštaūgis pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius, blokavo vieną varžovų metimą ir surinko 21 naudingumo balą. Praėjusio sekmadienio rungtynėse su „Lietkabeliu“, E. Kairys
aikštelėje praleido 14 minučių. Per jas pelnė 15 taškų, atkovojo 8 atšokusius kamuolius, blokavo vieną metimą. Vidurio puolėjo žaidimas įvertintas
19 naudingumo balų. „Pieno žvaigždžių“ komandos senbuvis mielai sutiko su „Darbo“ skaitytojais pasidalinti mintimis apie tai, kaip krepšininko
karjeros vingiai atvedė jį į nedidelį Šiaurės Lietuvos miestą.

Į pirmąją krepšinio treniruotę pakvietė draugas
Gimė Kretingoje,augo Šventojoje, o Palangoje gainiodamas kamuolį svajojo tapti futbolininku. Taip trumpai galima apibūdinti gintariniame pajūryje prabėgusią Evaldo vaikystę.

„ Tikrai neturėjau minčių apie skrydį į kosmosą“, – šyptelėjo pašnekovas. Tai, kad būsimasis krepšininkas nuo pat mažų dienų susidraugavo su sportu,
įtakos turėjo tėtės pavyzdys. Šeimos galva jaunystėje rungėsi šuolių su kartimi sektoriuje.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-27 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.