Pasineriame į šventišką namų jaukumą

Viso ekrano užfiksavimas 2014.12.19 163141
„Būkim originalūs ir jauskim, kas mums kelia teigiamas emocijas ir sukuria šventinę nuotaiką“, – pataria floristė-dizainerė Ligita Jankauskienė.

– Gražiai, skoningai ir jaukiai pasipuošti namus – didelė prabanga, – pripažįsta pasvalietė floristė-dizainerė Ligita Jankauskienė, kurios parduotuvės durys šiomis dienomis ypač dažnai varstomos.
Prabanga sukurti šventinę nuotaiką ne tiek dėl pinigų, kiek dėl laiko, kartais ir fantazijos stokos. Dažnai žmonės lekia suplukę ir dejuoja niekur nespėjantys. Jau prabanga tampa ramiai susėsti ir iš širdies neskubant pasimėgauti ramiu pabendravimu ne tik apie kasdienius reikalus. Pasimėgauti, skleidžiantis apelsinų, cinamono, vanilės kvapams, žvakių ir girliandų šviesoje, skambant Kalėdinei ar šiaip mėgstamai muzikai.
Vieni mėgsta namus papuošti kukliai, asketiškai tik kokia šakele, kitiems reikia daug visko – spalvų, blizgesio, dekoracijų, girliandų. Taigi kiekvienas aplinką susikuria pagal savo nuojautą ir skonio pojūtį, pagal emocinį poreikį.
Mes su dizainere Ligita tik keletu minčių bent šiek tiek gal pažadinsime fantaziją.
– Užeina į mūsų parduotuvę mergaitė su mama. Dešimtmetė visą laiką minko telefoną, aplinkui nieko nemato, nieko negirdi. Imu mergaitę kalbinti ir rodyti, kiek aplinkui daug įdomių, originalių ir gražių daikčiukų, kurie galėtų pradžiuginti. Tada mergaitė atsiveria, jog jai reikia ir to, ir to. Tačiau naujosios technologijos keičia žmogų. Jis gyvena kitoje erdvėje ir daug ko aplinkui nebepastebi, – sako Ligita.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-20 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.