Gerumo aukas investavo į sveikatą ir į vaikų ateitį

Aukcione aktyviai varžėsi ir pats labdaros vakaro iniciatorius Gintautas Gegužinskas (dešinėje).
Aukcione aktyviai varžėsi ir pats labdaros vakaro iniciatorius Gintautas Gegužinskas (dešinėje).

Į šiemetį jau vienuoliktąjį  jono mero Gintauto Gegužinsko sukviestą labdaros vakarą susirinko per 80 svečių: verslininkų, ūkininkų, medikų, tarnautojų ir
kitų dosnios širdies žmonių. Per šią gerumo akciją paaukota 23 tūkst. 731 litas. Dalį šių pinigų – 6580 litų – pasvaliečiai sunešė dar iki labdaros vakaro: taip savo gerumu dalijosi tie, kurie į patį renginį ateiti negalėjo.
Dalinti smagiau negu imti Vakaro aukcione nupirkta per trisdešimtį darbų – tai Panevėžio krašto menininkų Eglės Čibinskienės, Egidijaus Radvensko, mūsų kraštiečio Vaidoto Kvašio, Pasvalio muzikos mokyklos Dailės skyriaus mokinių kūriniai, Paslaugų ir užimtumo centro pagyvenusiems ir neįgaliesiems lankytojų ir specialiosios mokyklos auklėtinių rankdarbiai, rajono darbštuolių sukurti Kalėdiniai atvirukai, papuošalai, lietos vaško žvakės.
Tarp aukciono dalyvių itin didelį pagyvėjimą sukėlusiose juodosiose dėžėse gulėjo rajono ūkininkų ir verslininkų dovanoti gaminiai, Seimo nario Antano Matulo suvenyrai iš Parlamento.
Tie, kas nedrįso varžytis aukcione ar tiesiog nespėjo jame įsigyti norimo pirkinio, savo aukas galėjo įdėti į gerumo vokus, kuriuos išdalino mažosios Pasvalio kultūros centro šokėjos. Šio centro šokėjų kolektyvo pasirodymas buvo ir labdaros vakaro preliudija.
– Šventų Kalėdų laukimas – tai gerumo, artumo, šiltų šypsenų metas. Šiandien vėl suėjome į būrį, kad kažkam padėtume, palengvintume rūpesčių naštą, sumažintume skausmą. Širdyje turbūt trokštame padėti visam pasauliui, bet tą gali padaryti tik tas, kuris yra ten, aukštybėse. O mes savo gerumu šį
kartą dalinsimės su dviem šeimomis. Kiekvienas mes planuojame savo ateitį ir tikimės, kad ji bus gera, rikiuojame būsimus darbus. Bet atsėlina nelaimė ar liga ir sugriauna visus planus, visas svajones. Šiandien mūsų pagalbos labai reikia pasvalietės Vaidos Babickaitės, kuri po mamos mirties priglaudė ir augina penkis jaunesnius savo brolius ir seseris, šeimai. Reikia jos ir su sunkia liga didvyriškai besigalynėjančio Papyvesių kaimo ūkininko Kęstučio Rinkūno šeimai. Tad atverkim savo širdis gerumui, – labdaros vakaro dalyvius kvietė jo šeimininkas – Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas.

Artėjant eurui, proga išleisti litus
Jau ne pirmus metus labdaros aukcionui išradingai – kartais jautriai, kartais šmaikščiai – „diriguoja“ muziejininkas, „Klėties“ teatro aktorius, „Darbo laikraščio redaktorius Viktoras Stanislovaitis. – Žmonės, kuriems šiandien jūs tiesiate pagalbos ranką, dar visai neseniai patys tvirtai stovėjo ant kojų, kūrė savo gyvenimus ir tuo, ką turėjo, dalijosi su kitais. Juk daugelis mūsų laimingesni esam ne tada, kai ką nors gaunam, o kai galim kažką duoti. Labdaros vakaro
herojai, net ir ištikti didelių bėdų, su aplinkiniais dosniai dalijasi savo širdies gerumu. „Mama – tai žmogus, kuris gali pakeisti visus, bet jos pačios pakeisti niekas ir niekada negalės“, – tokius žodžius galima rasti Vaidos Babickaitės „Facebook“ profilyje. Tačiau pati Vaida savo broliais ir seserimis rūpinasi kaip tikra mama. Papyvesietis Kęstutis Rinkūnas, kai buvo stiprus ir sveikas, darė viską, kad jį supantys žmonės būtų laimingi. O kai užklupo negalia, itin stipriai
pajuto, kad šalia turi ištikimą angelą sargą – savo žmoną Irutę. Kai jis gulėjo ištiktas komos ir balansavo ant šio ir anapusinio pasaulio ribos, žmona buvo jo akys ir ausys, rankos ir kojos. Tad tegu gerumas jiems visiems sugrįžta gerumu, – linkėjo aukciono vedėjas.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-18 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.