Linkėjo sušildyti gerumu

gulb 7

„Gerumu sušildyk…“ Taip pavadintą, Šv. Kalėdų laukimu dvelkiančią, Tarptautinei neįgaliųjų dienai skirtą jaukią Adventinę popietę surengė Gulbinėnų krašto bendruomenė, kartu su kaimo kultūros namais, biblioteka ir daugiafunkciu centru.
Ant Advento vainiko, simbolizuojančio besisukantį laiko ratą, saulę, gamtos pilnatvę ir amžinybę, bendruomenės žmonės uždegė keturias žvakes – Ramybės, Tikėjimo, Vilties ir Meilės. Žvakės žymi keturias Advento savaites prieš šviesos sugrįžimą, prieš Kristaus gimimo šventę – Kalėdas.
Bendruomenės pirmininkė Danutė Maslauskienė ir Krinčino Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas kun. Algimantas Petkūnas visiems palinkėjo, kad kiekvienas savo širdyje į namus parsineštų Advento žvakių šviesos dalelę – susikaupimą ir džiaugsmingą laukimą.
Prasmingo ir gerumu sušildyto laukimo laiko popietės dalyviams linkėjo rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas. Beje, jis kilęs iš šalia Gulbinėnų esančio ir šio krašto bendruomenei priklausančio Paberlių kaimo, taigi – tikras kraštietis. Vicemeras pasidalijo savo įspūdžiais iš nesenų vizitų į Gruzijos Čokhatauri savivaldybę, su kuria mūsų Savivaldybė yra pasirašiusi draugystės ir bendradarbiavimo sutartį, ir Ukrainos Liubar savivaldybę, su kuria tokią sutartį ruošiamės pasirašyti. Adventinės popietės išvakarėse Gulbinėnų kultūros namuose buvo atidaryta Pasvalio neįgaliųjų draugijos fotografijos mėgėjo Alvido Svilio darbų paroda „Žvilgsnis į kryžius“. Parodai atrinktos 28 fotografijos, nors, lankydamas Pasvalio krašto ir aplinkinių rajonų kryžius, parodos autorius padarė ne vieną šimtą nuotraukų.
Fotografijose – kryžiai, įamžinę tautos kančią, pastatyti žuvusiems partizanams, savanoriams, kitiems laisvės gynėjams atminti, taip pat sodybų ir pakelių kryžiai.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-11 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.