„Metų“ parodoje gali surasti net ir „sapnų gaudyklę“

Viso ekrano užfiksavimas 2014.12.09 132243

Tradicinė Pasvalio krašto muziejuje surengta „Metų“ paroda šiemet sulaukė daugiau kaip aštuoniasdešimties dalyvių. O kadangi kai kurie kūriniai – kolektyviniai, vadinasi, į parodą suneštus darbus kūrė apie šimtą žmonių.
Parodos atidarymo šventėje tokiu rekordu džiaugėsi muziejaus direktorė Vitutė Povilionienė. Ji dėkojo visiems darbščias rankas turintiems kūrybingiems žmonėms,visiems, kurie nevengia savo sukurtu grožiu pasidalinti su kitais.
– Metų ratas su savo džiaugsmais bei rūpesčiais, idėjomis bei darbais apsisuko labai greitai ir mes vėl susirinkome į Kalėdomis kvepiančią „Metų“ parodą. Jei šitokiais tempais parodos dalyvių gretos gausės ir toliau, kitąmet muziejaus salėje jų kūriniai, ko gero, nebetilps, todėl reikia galvoti apie muziejaus priestatą, – kuriančių žmonių entuziazmą įvertino juos sveikinęs rajono mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas. – Puiku, kad pasvaliečiai, atėję į muziejų, „Metų“ parodoje gali išrinkti ir nupirkti unikalią dovaną savo artimam žmogui, o miesto svečiai – namo parsivežti originalų suvenyrą. Tie, kas nespėjo šiandien, muziejun gali užsukti bet kurią kitą dieną – paroda veiks dar ilgai. Kiekvienas čia esantis darbas sušildytas jį kūrusio žmogaus rankų ir širdies šiluma. Tikiu, kad daug dovanų, kurias Šv. Kalėdų naktį padės po eglute jų laukiantiems žmonėms, parodoje suras ir Kalėdų Senelis. Tad „Metų“ paroda yra puiki artėjančių didžiųjų švenčių įžanga.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-09 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.