Iki antros sensacijos nedaug trūko

Kaune puikiai žaidė Aidas Viskontas.
Kaune puikiai žaidė Aidas Viskontas.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams, lapkričio 15 d. Vilniuje ant menčių patiesusiems Vilniaus „Lietuvos rytą“, nedaug pritrūko ir iki antros sensacijos. Užvakar Manto Šerniaus auklėtiniai Kaune tik po atkaklios ir permainingos kovos 78:82 (16:17,21:21, 23:19, 18:25) nusileido šalies čempionui „Žalgiriui“.
Rungtynės prasidėjo taikliu Artūro Milaknio tritaškiu. Į tai dvitaškiu atsakė Osvaldas Olisevičius. Per visas rungtynes nei vienai komandai nepavyko įgyti dviženklės persvaros. Trečio kėlinio ketvirtą minutę po Aido Viskonto dvitaškio mūsiškiai pirmavo devynių taškų persvara 49:40. Net dešimt kartų rezultatas buvo lygus. Iki finalinės sirenos likus pustrečios minutės, „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas baudos metimu persvėrė rezultatą 73:72. Po kelių sekundžių Laimonas Kisielius, taip pat baudos metimu, atstatė pusiausvyrą 73:73. Tačiau į tai Artūras Milaknis atsakė taikliu dvitaškiu. Tituluoti varžovai nebeišleido iniciatyvos ir šventė dvyliktą pergalę.
Mūsų komandoje naudingiausiai žaidė Evaldas Kairys. Per 22 min. jis pelnė 13 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. Po 13 taškų į savo sąskaitas įsirašė Aidas Viskontas ir Laimonas Kisielius. Komandos kapitonas Gytis Sirutavičius pelnė 11 taškų, Kyle E La Monte – 9, Alexander Oriakhi – 7, Osvaldas Olisevičius – 5, Tauras Jogėla – 4, Benjamin Brust – 3. „Žalgirio“ ekipoje rezultatyviausiai žaidė Paulius Jankūnas – 13 taškų.
„Pieno žvaigždžių“ krepšininkai kur kas taikliau metė tritaškius: iš 15 metimų pataikė 8 (53 proc.), o varžovai iš 14 tik 2 (14 proc.). Mūsiškiai suklydo 11, o kauniečiai – 14 kartų. Tačiau kauniečiams geriau sekėsi atakuoti krepšį iš vidutinių ir artimų nuotolių (30 iš 50 ir 23 iš 51). Jie taip pat atkovojo daugiau kamuolių (38 ir 30) ir taikliau metė baudas (16 iš 21 ir 8 iš 14).
Po pralaimėjimo Pasvalio „Pieno žvaigždės“, turinčios 6 taškus, išsaugojo septintą vietą (6 pergalės, 8 pralaimėjimai). Turnyrinės lentelės priekyje rikiuojasi po 12 taškų surinkusios Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipos. Ketvirtą vietą užima Utenos „Juventus“ – 11 taškų, penktą – Šiaulių „Šiauliai“ (7), šeštą – Alytaus „Dzūkija“ (7), septintą – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (6), aštuntą – Prienų „Prienai“ (6), devintą – Panevėžio „Lietkabelis“ (5), dešimtą – Kėdainių „Nevėžis“ (2), vienuoliktą – Mažeikių „Mažeikiai“ (0). Kitas BEKO-LKL čempionato rungtynes mūsų krepšininkai žais namuose kitą pirmadienį, gruodžio 8 d., 18 val. Mūsiškių varžovai bus šalies vicečempionai Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai. Antradienį namuose jie 84:73 įveikė Utenos „Juventus“.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-04 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.