Paštininkas Koste: „Esu ir laiškanešys, ir muzikantas“

Koste 2

Pasvaliečiai, ypač miesto centre įsikūrusių įstaigų darbuotojai, turbūt jau neįsivaizduoja vietoj ilgaplaukio Kostės – Daliaus Kontaučiūno kito laiškanešio. Jis tiesiog suaugęs su paštininko įvaizdžiu, be jo mieste kažko labai pritrūktų.

Kovo mėnesį bus 25 metai, kaip Koste su paštininko krepšiu spėriai laksto po įstaigas, pas gyventojus, senjorams nešioja pensijas. Įdomiausia, kad Koste – prisiekęs muzikantas, bohemos žmogus jau ketvirtį amžiaus sugeba kaip laikrodis anksčiausiai būti pašte ir kiekvieną rytą išnešioti bei paimti korespondenciją.

– Pasitaiko, kad vakarėlis užsitęsia iki paryčių. Tada nebeverta eiti miegoti ir keliauju tiesiai į paštą, – prisipažįsta Koste, su kuriuo susitinkame bohemiškai jaukioje roko grupės „Laiptai“ studijoje, įsikūrusioje Pasvalio kultūros centre.

Taigi Koste vienodai jaučiasi esąs ir laiškanešys, ir muzikantas. O žmonės jį vertina už draugiškumą, paprastumą, paslaugumą, kūrybiškumą.

– Jeigu yra problema, visada prašau kreiptis tiesiai į mane. Viską galima sutvarkyti, kad nekiltų nereikalingų burbulų, – darbe Koste stengiasi rasti išeitį iš bet kurios situacijos.

Paštą pradėjo nešioti aštuoniolikmetis
Eiti dirbti pašte Kostei pasiūlė Kileris – Egidijus Valiūnas, su kuriuogrojo roko grupėje „Smegduobė“.
– Tada man buvo aštuoniolika metų. Baigęs vidurinę mokyklą,nieko rimtesnio neveikiau, tad miegodavau iki pietų. Galvojau, kad reikėtų kokį darbą susirasti.
Kileris ir pasiūlė: „Eik į paštą. Geras darbas. Greitai laikraščius išnešioji – ir laisvas“. Jis pats buvo dirbęs laiškanešiu, – prisimena Koste. – Nudrožiau į tuometį ryšių skyrių pas viršininką Jakubėną, kuris davė rinktis, ar eiti laiškanešiu, ar telefonų linijoms griovių kasti. Pasakiau, kad pabandysiu dirbti laiškanešiu.

Pirmos dienos buvo sunkios, nes darbas nežinomas, žmonės nepažįstami. Dabar jau kiekvieną puikiai žino, net kur šuo gali būti nutrūkęs. Tačiau sunkios pradžios Koste visai neišsigando, darbą greitai perkrimto.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-11-29 „Darbe“.

Kviečiame visus Pasvalio rajono gyventojus bei įstaigas ir toliau siūlyti „2014 metų Pasvalio deimančiukus“. Iki gruodžio 12-os dienos lauksime Jūsų elektroninių laiškų pasval.darbas@takas.lt, bei skambučių telefonais 8 (451) 51 474 arba 8(451) 51 463. O paprasčiausias būdas išreikšti savo nuomonę – užpildyti internetinę anketą, kurią rasite adresu darbs.lt/deimantai

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.