Dar trys pradinukų klasės mokosi plaukti

1

Apžiūrėdama  Pasvalio sporto mokyklos baseiną garsi plaukikė, Europos čempionė, olimpietė Birutė Užkuraitytė-Statkevičienė linkėjo, kad kuo daugiau vaikų išmoktų plaukti. Atrodo, šie garsios viešnios žodžiai pildosi. Antrus metus  baseine vaikams organizuojamos plaukimo pamokos. Pernai plaukimo pradžiamokslio kursus sėkmingai baigė Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos viena pradinukų klasė. Šiemet juos lanko jau trys klasės – Svalios ir Lėvens pagrindinių mokyklų ketvirtokai bei kaimyninio Biržų rajono Kaštonų pagrindinės mokyklos trečiokai. Antrus metus vaikus moko plaukimo instruktoriai Tadas Bulkė ir Paulius Suveizdis.

Taigi, tęsiasi praėjusiais metais pradėtas projektas „Mokėk  plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“, kurį administruoja šalies plaukimo federacija, finansuoja Kūno kultūros ir sporto departamentas ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. „ Iš mokyklų sulaukėme labai pageidavimų,tad paraiškų turime ir kitiems metams. Galbūt projektas bus pratęstas ne kitą rudenį, o pavasarį.  Tad tikimės tolesnio bendradarbiavimo su plaukimo federacija “, – sakė P. Suveizdis.

Pasak pašnekovo, nuo spalio pradžios pradėjusios lankyti plaukimo pamokas visos trys pradinukų klasės padarė didelę pažangą, nes kiekvienoje iš jų buvo vaikų, kurie iš vis nemokėjo plaukti. P. Suveizdis pastebėjo, kad daugiau tenka dirbti su biržiečiais, nes Pasvalio mokyklų pradinių klasių moksleiviams pamokėlės baseine organizuojamos pagal ugdymo planus. Tuo tarpu mūsų kaimynai biržiečiai dar tik svajoja apie savo baseiną.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-11-29 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.