Muziejuje – „Bočių“ rankdarbių paroda

„Bočių“ rankdarbių paroda pristatyta Pasvalio krašto muziejuje.
„Bočių“ rankdarbių paroda pristatyta Pasvalio krašto muziejuje.

Pasvalio krašto muziejuje buvo pristatyta tradicinė kasmetė rajono „Bočių“ rankdarbių paroda. Pradžioje koncertavo „Bočių“ ansamblis, kuriam vadovauja Giedrius Gumbelevičius.
Taigi vidurdienį į parodą mu-ziejuje rinkosi jau niekur neskubantys, tiesiog smagiai atsipalaidavę, pasipuošę, pasitempę gražūs senjorai ne tik padainuoti, apžiūrėti rankdarbių, bet ir pabendrauti prie puodelio arbatos…
– Smagu, kad vien nuo-bodžiaudami nežiūrit pro langą ir nekeikiat blogo gyvenimo, o pasineriat į savo įdomų rankdarbių pasaulį, – sveikindama parodos autorius kalbėjo Pasvalio krašto muziejaus direktorė Vitutė Po-vilionienė.
– Žinau, kiek čia laiko ir darbo įdėta į tuos nuostabius ažūrinius nėrinius, mezginius, siuvinius… Žinau, nes ir mano mama, uošvė, žmona, kai įknimba į kokį rankdarbį, tai ir prapuola, – pastebi rajono Savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Užuotas.
– Dėkojam, kad parėmėt mūsų projektėlį, nors ir labai kukliai, – Janina Lukštienė nuo Pasvalio „Bočių“ įteikė administracijos direktoriui pačių pagamintą suvenyrą.
Vitutė Povilionienė parodos autoriams įteikė padėkas. O darbščių ir kūrybingų senjorų visas būrys: Diana Aukštuolienė, Danutė Pulkauninkienė, Alfutė Zaleckienė, Vitalija Navalinskienė, Birutė Kazėnienė, Birutė Karkaitė, Regina Noršienė, Nijolė Krulikauskienė, Laimutė Čirvinskienė, Nijolė Lapinskienė, Veronika Sutkienė, Vida Kandratienė, Lena Brasienė, Vida Šaikūnienė, Angelė Norvaišienė, Irena Krivickienė, Remigijus Gruodis.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-11-27„Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.