Kraštų bendruomenė siūlo: šakas deginkim ne laukuose, o krosnyse

Naująjį šakų smulkintuvą išbandė Kraštų bendruomenės pirmininkas Saulius Šivickas ir nagingasis kraštietis Almas Saikauskas.
Naująjį šakų smulkintuvą išbandė Kraštų bendruomenės pirmininkas Saulius Šivickas ir nagingasis kraštietis Almas Saikauskas.

Rudens pradžioje rašėme apie tai, jog įgyvendinusi 60 tūkst. litų vertės projektą „Technikos įsigijimas bendruomeninių paslaugų organizavimui“ Kraštų bendruomenė nusipirko traktorių, žemės dirbimo frezą, sniego verstuvą, žoliapjovę, motorinį pjūklą, krūmapjovę. Minėtas projektas buvo finansuotas iš Europos Sąjungos fondų per Pasvalio vietos veiklos grupę. Tačiau jo pinigų neužteko šakų smulkintuvui ir kelių šlavimo įrenginiui nusipirkti, tad bendruomenės aktyvas, ilgai nelaukęs, parengė dar vieną projektą „Įrangos įsigijimas kaimo bendruomenės poreikiams tenkinti“, o paraišką dėl jo finansavimo pateikė Žemės ūkio ministerijai. Šis projektas, kurio vertė – beveik 28 tūkst. litų, irgi baigiamas įgyvendinti: į Kraštus minėti įrenginiai – šakų smulkintuvas ir kelių šluota – jau atkeliavo. Juos išbandę techniką išmanantys kraštiečiai patenkinti – padargai dirba patikimai ir našiai. Už to paties projekto pinigus traktoriui iki tol jis neturėjo.
– Rūpindamiesi aplinkos tvarkymu kertame krūmus pakelėse, žemdirbiai – per jų laukus einančiuose melioracijos grioviuose. Be to, mūsų kaimą supa pramoniniai sodai, kurie kasmet genimi ir suverčiamos didžiulės šakų krūvos. Jų deginti negalima – neleidžia aplinkosaugos teisės aktai, o paliktos pūti – darko aplinkos vaizdą.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-11-27„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.