Švariausias vanduo – Pajiešmeniuose

Savivaldybės tarybos narys pajiešmenietis Gediminas Andrašūnas (kairėje) ir Pajiešmenių seniūnaitis Sigitas Saulis norėtų, kad švariausias ir pigiausias Lietuvoje vanduo dar atpigtų.
Savivaldybės tarybos narys pajiešmenietis Gediminas Andrašūnas (kairėje) ir Pajiešmenių seniūnaitis Sigitas Saulis norėtų, kad švariausias ir pigiausias Lietuvoje vanduo dar atpigtų.

„Vandens gerinimo stotis rajono gyvenvietėse įrenginėjame nebe pirmus metus. Todėl šis procesas nieko nebeturėtų stebinti. Bet ši stotis yra jubiliejinė – 25-oji mūsų rajone. Dėl to ir pakvietėme į jos atidarymą ne tik seniūną ar kaimo bendruomenės atstovus, bet ir Savivaldybės vadovus bei Seimo narį Antaną Matulą“, – kalbėjo pirmadienį vandens gerinimo stotį atidaręs Pajiešmeniuose UAB „Pasvalio vandenys“ generalinis direktorius Algimantas Mataitis.
Įmonės vadovas taip pat pri-minė, jog šis objektas pastatytas tik už bendrovės uždirbtas lėšas, nė nebandant ieškoti paramos iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Nes tos paieškos tikriausiai būtų beprasmės, kuo jau įsitikinta anksčiau. Taigi bendrovė pati turėjo rūpintis kaip sumažinti vandens gerinimo stoties pastatymo bei įrengimo išlaidas. Įgyvendinant projektą, įmonė gan daug darbų atliko pati. Iš konkursą laimėjusios firmos buvo įsigytas standartinis pastatas ir vandens nugeležinimo įranga. Su kurios suderinimu sąmata nuo 150–160 litų sumažėjo beveik per pusę – iki 80 tūkst. litų.
„Pajiešmenių gyventojai gaus geriausią geriamąjį vandenį, nes jų rajone. Jam dar tik 5 metai. Pragręžti naują gręžinį buvo nutarta po to, kai buvusios Pajiešmenių žemės ūkio bendrovės savininkai pagrasino nebetieksiantys vandens gyvenvietei tuo atveju, jei „Pasvalio vandenys“ neįsigis iš jų senojo gręžinio. Nusprendėme, jog įsi-rengti naują, mažiausiai 25 metus tarnausiančią vandenvietę valstybei priklausančiame žemės sklype naudingiau, nes niekas nežino kiek dar bus galima eksploatuoti privačioje valdoje esantį gręžinį“, – aiškino A. Mataitis.
Beje, iš šiuo metu rajone veikiančių vandens kokybės gerinimo stočių, net 14 „Pasvalio vandenys“ įrengė už savas gautas lėšas. Kai kuriose gyvenvietėse jos jau atsipirko. Tikimasi, kad po 5–6 metų atsipirks ir pradės nešti pelną investuotojams ir Pajiešmenių vandens gerinimo stotis. Jos projektinis pajėgumas – apie 70 kubinių metrų filtruoto vandens per parą.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-11-20„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.