Naujas gręžinys – per keletą dienų

Naująjį Rinkūnų kaimo vandenvietės bebokštį gręžinį rajono meras Gintautas Gegužinskas, jo pavaduotojas Povilas Balčiūnas ir „Pasvalio vandenų“ direktorius Algimantas Mataitis apžiūrėjo pliaupiant lietui.
Naująjį Rinkūnų kaimo vandenvietės bebokštį gręžinį rajono meras Gintautas Gegužinskas, jo pavaduotojas Povilas Balčiūnas ir „Pasvalio vandenų“ direktorius Algimantas Mataitis apžiūrėjo pliaupiant lietui.

„Darbas“ jau rašė, jog dėl prarūdijusios ir sutrūkusios vandens gręžinio kolonos šio kaimo vandentiekio vamzdžiais kurį laiką tekėjo ir gyventojų namuose iš kranų bėgo drumzlinas, dumblu atsiduodantis vanduo. Tačiau be švaraus geriamojo vandens rinkūniečiai neliko. Jau kitą dieną po gręžinio avarijos „Pasvalio vandenų“ bendrovė į Rinkūnus du kartus per dieną pradėjo gabenti švarų vandenį cisternose. Gręžinio čiaupai irgi buvo užsukti tik trumpam. Siurblį paleidus minimaliu režimu, kad nepakeltų gręžinio dugne nusėdusių nešvarumų, vandentiekiu atitekančio vandens užteko gyvuliams pagirdyti, naudoti tualetuose ar kitoms panašioms reikmėms. Tuo pat metu „Pasvalio vandenų“ ir Savivaldybės vadovai intensyviai svarstė, kaip kuo greičiau Rinkūnuose atkurti normalų vandens tiekimą. Kadangi 1975 metais įrengto, beveik keturiasdešimt metų atitarnavusio ir nuo senatvės suirusio gręžinio remontuoti nebebuvo prasmės, nutarta ieškoti galimybių tuoj pat išgręžti naują.
Pavyko susitarti su didelę gręžinių įrengimo patirtį turinčia įmone, kuri tuo metu darbavosi kitame Lietuvos krašte – Šilutėje. Ten darbai nebuvo tokie skubūs, tad įmonė sutiko savo gręžimo techniką nedelsdama perkelti į Rinkūnus. Gręžinys čia praktiškai buvo įrengtas per trejetą dienų. UAB „Pasvalio vandenys“ direktorius Algimantas Mataitis pasidžiaugė, jog gręžiant gruntą nesusidurta su jokiomis kliūtimis – po žeme gulinčiais dideliais akmenimis, dolomito klodais ar pan.

Visą straipsnį skaitykite 2014-11-13 „Darbe“.

Zina MAGELINSKIENĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.