Kaimo jubiliejų minėjo naujame laisvalaikio centre

zilpamusis (6)
Šauniai padirbėję jaunieji talkininkai nusipelnė pačių gražiausių bendruomenės pirmininkės žodžių.

110 metų kaimui nėra daug, juolab žinant, kad daugelis kitų kaimų ir miestelių mini keturgubai ar penkiagubai didesnius jubiliejus. Tačiau tokia sukaktis kelia susidomėjimą: kodėl naujas kaimas susikūrė būtent tada – pačioje XX a. pradžioje.
Žilpamūšio krašto bendruomenės žmonės savo kaimo 110 metų įkūrimo sukaktį paminėjo atidengdami jo gale parimusį kryžių.
Kryžius sunertas iš nugludinto, bet nedrožinėto ir ne visai tiesaus medžio kamieno – tarsi santūraus, kuklaus kaimo žmogaus nelengvas gyvenimas.
– Pažvelkit: atrodo, kad kryžius šiek tiek palinkęs į jus ir nori savo rankomis visus apkabinti, – vaizdžiai palygino kryžių pašventinęs Saločių Šv. Juozapo parapijos klebonas kun. Jonas Tamošiūnas. – Juk kryžius yra ne tik kančios, bet ir atpirkimo, Kristaus meilės ir pasiaukojimo, prisikėlimo vilties ženklas.

Dvi klasės virto sale
Žilpamūšio krašto bendruomenės pirmininkė Janina Katauskienė padėkojo kryžių sumeistravusiam Puodžių kaimo gyventojui Antanui Simonaičiui, mūkelę su stogeliu padovanojusiems Agotai ir Jonui Dulkėms, metalinę kryžiaus saulutę pagaminusiam pasvaliečiui Jonui Vareikai.
Žilpamūšio kaimo 110 metų sukakties paminėjimas tęsėsi renovuotose bendruomenės lais-valaikio centro patalpose. Žilpamūšio krašto bendruomenė kartu šventė ir vietos projekto „Laisvalaikio centro įkūrimas ir inventoriaus jo veiklai įsigijimas“ pabaigtuves. Šis centras įsikūrė kaimo mokyklos, kurioje beliko tik pradinės klasės, pastate. Salė įrengta išgriovus dvi buvusias klases skyrusią sieną ir jas sujungus į vieną didelę patalpą.
Suremontuotas ir persirengimo kambarys, koridorius. Tame pačiame pastate dirba kaimo biblioteka, medicinos punktas.
– Pas jus šiandien jauku ir šilta ne tik todėl, kad neseniai prasidėjo šildymo sezonas, bet pirmiausia todėl, kad jūs savo rankomis kuriat aplinką, kurioje gražu ir gera gyventi, – teigė kun. Jonas Tamošiūnas, išreiškęs viltį, jog bendri tikslai stiprins bendruomenės ir parapijos ryšius, kurie yra itin svarbūs.
Pasvalio vietos veiklos grupės pirmininkė Helena Simonaitienė pasidžiaugė, jog smagu dirbti su žmonėmis, siekiančiais gražinti ir puošti savo kraštą.
– Kuo daugiau žmonių dalyvauja bendruomenės veikloje, tuo ji yra prasmingesnė, tuo lengviau priimti išmintingus ir visiems bendruomenės nariams naudingus sprendimus. Naujajame paraiškų teikimo etape didelis dėmesys bus skirtas bendruomenių verslumui skatinti, kad jos pačios imtų teikti vienokias ar kitokias paslaugas. Tad ruoškitės naujiems iššūkiams, – kvietė VVG vadovė.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį rasite 2014-11-06 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.